Kalifornija uvodi treći, ‘neutralni spol’ u dokumente!

wikipedia

Sve će se moći učiniti bez ikakvog dokaza o promjeni spola

Zakonodavstvo Kalifornije uvodi nove vozačke dozvole koje će korisnicima omogućiti navesti novu „rodnu opciju“ na tim dokumentima. To bi, uz postojeći muški i ženski spol, bio treći, „neutralni“ spol. Sve će se moći učiniti bez ikakvog dokaza o promjeni spola.

„The Gender Recognition Act“ pod pokroviteljstvom državnih senatora Toni Atkins u San Diegu i Scotta Weinera u San Franciscu dodat će u dokumente treći spol, a to se namjerava uvesti i u druge identifikacijske dokumente.

„Naše društvo iz dana u dan sve je prosvjetljenije glede pitanja o identitetu“, rekla je Atkins i dodala: „Vrijeme je da transrodnim osobama Kalifornije bude olakšana promjena rodnog identiteta koji nije u skladu sa tradicionalnim pojmovima roda. To bi se sve jasno vidjelo u identifikacijskim dokumentima“.

„Ovaj zakon će pomoći da se izbjegne diskriminacija i uznemiravanje od ljudi s kojima se te osobe susreću u svakodnevnom životu“, završila je Atkins.

Uz to, bitno će se olakšati i promjena spola na dokumentima. Kalifornijski zakoni trenutno zahtijevaju potvrdu od liječnika kada se želi promijeniti svoj rodni list (birth certificate). Potvrda je bila potrebna kao dokaz da su prošli klinički tretman tzv. “rodne tranzicije”.



Novi zakon bi uklonio taj zahtjev i omogućio pojedincu da promijeni identitet bez ikakvih problema i potvrda.

Pojedinac će morati samo potpisati da ova promjena nije napravljena za bilo kakve „neovlaštene svrhe“.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI