KAMPANJA U PUNOM JEKU: ‘Građani će imati priliku odlučiti kako se troši njihov novac’

Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL

Kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Tomislav Tomašević (Možemo!) u nedjelju je kazao da će građanima, kroz participativno planiranje proračuna, dati priliku da odluče kako će se uložiti proračunski novac u infrastrukture gradskih četvrti.

Kako će se trošiti novac, odlučit će građani

“Građani će konačno imati priliku odlučivati o načinu kako se troši novac u njihovim četvrtima: kroz participativno planiranje proračuna, odlučivat će kako se 200 milijuna kuna iz gradskog proračuna godišnje ulaže u gradnju komunalne i druge infrastrukture u njihovom susjedstvu”, poručio je Tomašević na konferenciji za medije.

Tomašević obišao Črnomerec

U nedjelju je, s kolegama iz Možemo! i Zagreb je naš!, obišao četvrt Črnomerec te istaknuo da transparentnost troškovnika i participativno budžetiranje postoji u drugim gradovima u Hrvatskoj, a da je Zagreb spreman na takvu promjenu. Smatra da će se sudjelovanjem građana, spriječiti dosadašnja praksa preplaćivanja komunalnih radova, za što su, tvrdi, radovi na Črnomercu notorni primjeri.



“Najjednostavnije rečeno, ukinut ćemo praksu višestrukog preplaćivanja radova kako bismo višestruko unaprijedili komunalnu infrastrukturu, da bi kvaliteta života građana u četvrtima bila bolja”, rekao je. Pozvao se na primjer da je 2017. i 2018. godine, iz plana komunalnih aktivnosti za 50-ak metara metalne ograde uz potok Črnomerec plaćeno 700 tisuća kuna, što je 14 tisuća kuna po metru ograde.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI