KAO GROM IZ VEDRA NEBA: Što će reći Milanović i Plenković? Ivan Turudić želi biti novi predsjednik Vrhovnog suda!

Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Na treći javni poziv za predsjednika Vrhovnog suda prijavit će se i Ivan Turudić, bivši šef Županijskog suda u Zagrebu. Informaciju je on sam i osobno potvrdio.

“Točno je, javit ću se na poziv. Imam 30 godina sudačkog iskustva, od toga 15-ak godina kao predsjednik Općinskog i Županijskog suda, te kao v.d. predsjednika Visokog kaznenog suda. Bio sam dvije godine pomoćnik ministra, te predsjednik DSV-a. Imam sve reference za taj posao”, kazao je za Jutarnji list Turudić.

Treći javni poziv koji je objavio DSV otvoren je do 6. kolovoza, a nakon toga sve prijave koje stignu, DSV će uputiti predsjedniku Zoranu Milanoviću koji treba donijeti odluku hoće li jednog od tih kandidata predložiti Saboru koji ga potom treba izglasati s najmanje 76 glasova. A svi znamo kako su završila prethodna dva pokušaja imenovanja za predsjednika najvišeg Suda u Hrvatskoj.


Do sada je kandidaturu najavio Marin Mrčela koji trenutačno obavlja dužnost v.d.-a predsjednika Vrhovnog suda. On je na toj dužnosti od isteka mandata Đuri Sessi.

Facebook CommentsLoading...
DIJELI