KAOS NA MRTVAŠKOJ: Policija se oglasila oko incidenta, privela je 11 osoba, a ima i ozlijeđenih

Foto PU zagrebačka

U ponedjeljak ujutro policija je zaprimila dojavu kako osobni automobil blokira državnu cestu DC 130. Uz vozilo, redovno odvijanje prometa onemogućili su okupljeni građani.

“Dolaskom na mjesto traženja intervencije policijski su službenici osim već spomenutog vozila, zatekli i veći broj građana koji su onemogućavali redovno odvijanje prometa”, priopćila je PU primorsko-goranska.

“U sklopu postupanja policije u službene prostorije privedeno je 11 osoba te će se provesti kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je došlo do protupravnog ponašanja, dok su dvije osobe prevezene u KBC Rijeka radi pružanja liječničke pomoći. Radi se o ženskim osobama koje su ometale rad policije te je nad njima uporabljena minimalna tjelesna snaga zbog savladavanja otpora  osobe koja se privodi, sukladno Zakonu o policijskim poslovima i ovlastima. Tijekom  postupanja jedna od njih je pala i ozlijedila se, dok je drugoj ženi pozlilo te su obje prevezene u bolnicu”, dodaje policija.

“Osobno vozilo koje je blokiralo promet ovom dionicom državne ceste DC 130 je izmješteno u 12.10 sati.

Po završetku kriminalističkog istraživanja u odnosu na privedene osobe javnost će biti pravodobno obaviještena, dok će se u odnosu na uporabu sredstava prisile provesti uobičajeni postupak”, ističu iz PU primorsko-goranske.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI