KAOS U SABORU! Zamalo se potukli Raspudić i Bulj s Grbinom!

Screenshot

Na zadnjoj sjednici Hrvatskog sabora u ovoj godini koja se održava u srijedu glasa se o Zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, koji je izazvao prijepore u javnosti. No, u Saboru je iznimno burno, pale su teške riječi, a gotovo je došlo do fizičkog sukoba. Predsjednik Sabora Gordan Jandroković podijelio je seriju opomena oporbenim zastupnicima.

Uoči izglasavanja Zakona, zaredali su zahtjevi za stankama.

“Ovim zakonom pod krinkom zaštite građanstva od bolesti je prevara. Danas vi donosite odluku i tražim da se zna točno kako je tko glasao i kako je tko dao glas za uvođenje diktature. Pokušavate protuzakonito legalizirati covid potvrde. Donedavno ste govorili da neće biti potrebne covid potvrde, a preko noći su to kao drumski razbojnici uveli u državne institucije. Ovim zakonom ubijate demokraciju”, rekao je Mostov Miro Bulj.


Ustvrdio je da će se covid potvrde uvesti i za djecu.

Nakon toga oporbeni zastupnici su se redom javljali sa zahtjevima za stankom i kako su opravdavali stanku tako su vrijeđali jedni druge.SDP-ov Peđa Grbin je iskritizirao MOST-ovce optuživši im da “parazitiraju na tuđoj bolesti i smrti”, ali da će im svejedno “dati ruku pomirenja ako izađu za govornicu i pozovu građane na cijepljenje te da će ako to učine i oni pozvati građane da potpišu za referendum za covid potvrde”.

Nakon toga je nastao pravi kaos u Saboru, Nino Raspudić i Miro Bulj su prišli Grbinu i zamalo je došlo do fizičkog obračuna. Ustao je i Marin Miletić, ali se vratio. Jandroković ih je pokušao smiriti, ali se tada za riječ javio Krešo Beljak koji je primirio situaciju.

Netko nije isključio mikrofon pa su se čule rečenice “ovo nismo dobro izveli, okrenuli smo sve protiv sebe”. MOST-ovci su nakon svega izašli iz sabornice.

Unatoč “munjama”, kontroverzan Zakon o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti ipak je izglasan.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI