KAOS U SARAJEVU: Pred Covid ambulantom ogromne gužve, ne drži se distanca, a građani se osim s osobljem svađaju i međusobno

U ambulanti i ispred Doma zdravlja Vrazova u centru Sarajeva, u srijedu ujutro zabilježene su velike gužve. Kako javlja Klix.ba, ljudi od ranih jutarnjih sati čekaju na preglede u COVID ambulanti.

Građani su, naime, napravili veliki red u ambulanti Doma zdravlja Vrazovo, pa se osim što su gužve nesnosne, ne može držati niti propisana distanca. Zbog svega toga, jako su ljuti pa se osim s medicinskim osobljem svađaju i međusobno.

Problem je što se već danima žale da satima čekaju na testiranje i RTG pluća, što podrazumijeva da u redu ima pozitivnih pacijenata, ali i onih koji još ne znaju da li su zaraženi.

“COVID ambulante rade od 07:30, a građani su već od 06:00 sati jutros počeli pristizati. Stigao sam na posao u 07:00 sati i već je bila gužva. Ovakvo stanje je napravljeno jer nemamo dovoljno COVID ambulanti, ali ni kadra koji će raditi u njima”, kazao je za Klix direktor JU Dom zdravlja KS, Muhamed Ahmić.

Ahmić je nadodao da je potrebno angažirati više kadrova, a već od sutra bi trebala bi biti otvorena još jedna COVID ambulanta u Domu zdravlja Vrazova, što bi moglo smanjiti nesnosne gužve.



Cijela ova situacija dokaz je da zdravstveni sustav jako loše funkcionira.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI