KARAMARKO PONOVO NA NEKOJ POZICIJI U HDZ-u? Bačić: ‘Svačije je pravo da se kandidira’

D. Pongračić/CROPIX)

HDZ-ov saborski zastupnik Branko Bačić za N1 komentirao je mogućnost da se Tomislav Karamarko ponovo kandidira na neku poziciju u HDZ-u.

“Kolegu Karamarka vidio sam zadnji puta na obilježavanju stote obljetnice rođenja Franje Tuđmana, kratko smo razgovarali, zasad nemam informaciju da se namjerava kandidirati”, rekao je Bačić.

Visoki upravni sud poništio je odluku da se Karamarko nalazio u sukobu interesa zbog čega je napustio dužnost šefa stranke.

“Kad se to događalo, mi smo i tada tvrdili da je Tomislav Karamarko u pravu i da Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa krivo tumači zakon i da ne može stavljati na teret gospodinu Karamarku bilo kakav prekršaj za koji zakon ne predviđa sankcije”, rekao je Bačić.

“Radi se o tome da se treba kandidirati i proći na saboru stranke. Svačije je pravo da se kandidira. Svaki izaslanik na saboru stranke može doći u poziciju da bude biran. Nisam siguran da je gospodin Karamarko izaslanik na saboru. Bit će pozvan kao bivši predsjednik stranke na ovaj opći sabor”, rekao je Bačić, dodavši da je svaki član HDZ-a, a koji je i izaslanik na saboru, dobrodošao da se kandidira na funkcije u stranci.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI