Karamarkov blizak suradnik: ‘Sprema se udar na Škoru, ne priča on samo s Bruno Esih’

screenshot

Bivši šef HDZ-a Tomislav Karamarko i šefica NHR Bruna Esih stari su i dugogodišnji prijatelji, a njihovi sastanci nisu neobični, niti su oni rijetkost. Objašnjava tako njihov posljednji susret jedan od Karamarkovih bliskih prijatelja, dodajući da bivši predsjednik vladajuće stranke doista razmišlja o povratku u politiku te da nije nemoguće da ponovno oformi novu Domoljubnu koaliciju, no s tim prognozama prilično je oprezan.

”Karamarko je svjestan situacija u HDZ-u, ali za razliku od ostatka konzervativaca on je oprezan, promišljen i odmjeren, zato i je na vrijeme odustao od kandidature za šefa stranke, jer je procijenio da bi sve suprotno bilo ravno političkom samoubojstvu. Vidite i sami što se dogodilo, nitko od alternativaca se više ne spominje, a Tomo je još uvijek u igri”, komentira naš sugovornik te dodaje da Karamarko s vremena na vrijeme popije kavu i sa Mirom Kovačem, a od nedavno je izgladio nesuglasice i sa Milijanom Brkićem, s kojim se povremeno sretne.

”Karamarko je dobar sa Suverenistima, koji se očito još bore za svoj djelić kolača u tom Škorinom bloku, a izgleda da oni polako od te borbe posustaju, Zekanović, Ilčić, ma i Hasanbegović pa sve su to ljudi koje je Karamarko politički stvarao i formirao. Teško da će Hasanbegovića uspjeti spojiti s Esih ponovno, ali nije nemoguće da doista sa Esih i Karlom Starčevićem formira svojevrsnu alternativu Miroslavu Škori. To bi išlo na ruku Plenkoviću, no ne vjerujem da bi Plenković išao u tom smjeru da mu pomaže, moguća je opcija da se i Karamarko s tako ujedinjenom desnicom pridruži Škori, ali Esih je prema njemu pomalo skeptična i zbog Hasanbegovića, ali i zbog toga što strahuje da bi se on na koncu parade ipak mogao pridružiti HDZ-u”, komentira naš sugovornik nadalje, te podsjeća da je Karamarkova domoljubna koalicija na izborima pobjeđivala, i da ne bi bilo loše da se jedna takva jaka snaga pojavi na političkoj sceni.

”Trebamo razmišljati i o jedinstvu, ali možete zaboraviti na to da će se Karamarko ujediniti s Mostovcima, i zato on sa Škorom ne može, i vrlo vjerojatno neće. Škoro će se s Mostom nastojati djelom odmaknuti i od ideoloških konotacija, a to bi mogao biti prostor za Karamarka i Suvereniste kojima će Domoljubna koalicija biti prirodniji saveznik nego Škoro, jer ni Suverenisti ne uspjevaju pronaći zajednički jezik s pojedinim Mostovcima”, zaključuje naš sugovornik najavljujući potencijalnu buru na desnici.

 Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI