Kartelo: ‘Promjena imena trga, po svemu sudeći, Bandiću je uzrokovala PTSP koji se sad manifestira na najčudnije načine’

screenshot

“Mi smo se svojevoljno povukli iz skupštinske većine jer smo vidjeli da se naše neslaganje s točkama koje je na dnevni red upućivao gradonačelnik vrlo uspješno kompenzira rukama iz tzv. oporbe. To, a očito i promjena imena trga, po svemu sudeći Bandiću je uzrokovalo neku vrstu PTSP-a koji se sada manifestira na najčudnije načine“, kazao je u razgovoru za Narod.hr Krešimir Kartelo iz Neovisnih za Hrvatsku, komentirajući najnovije najave zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića o mogućnosti povratka Trga maršala Tita.

Ako će doista htjeti imenovati neki trg imenom jugoslavenskog diktatora, onda će to biti i ispit za HDZ – Bandićevu zagrebačku stranačku organizaciju broj 1, smatra potpredsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba.

“Ako je njihova zajednička odluka obraćati se kriptojugoslavenskom biračkom tijelu – neka tako bude, mi ćemo građane podsjećati na to i ostati pritom jedina stranka koja se obraća živućim Hrvatima u Zagrebu i Hrvatskoj”, zaključuje Krešimir Kartelo.

Podsjetimo, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u četvrtak je dao naslutiti da bi mogao vratiti Trg maršala Tita. Naime, na novinarsko pitanje hoće li to doista i učiniti nakon što je “pukla” suradnja s Neovisnima za Hrvatsku, Bandić je odgovorio: “Treba li Trg maršala biti negdje drugdje to ćemo tek vidjeti“.

Nagađanja o povratku trga s Titovim imenom Bandić je potpirio i u petak kada je novinarski upit hoće li se opet mijenjati ime Trga Republike Hrvatske, odgovorio: “O tome ćemo na Trgu maršala Tita”. Potom se Bandić ispravio: “bivšem Trgu maršala”, a činjenicu da bi se Titov trg mogao naći na nekoj drugoj lokaciji nije odbacio.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI