KASPAROV KRITIZIRAO SLABOST ZAPADA: ‘Putin nije trebao izgovor za granatiranje, neće trebati ni za korištenje nuklearnog oružja’

Foto: Twitter

Poznati šahovski velemajstor i prodemokratski aktivist te jedan od predvodnika ruske oporbe Gari Kasparov u utorak je na Twitteru objavio tekst o ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu i slabosti Zapada koji mu se ne usudi otvoreno suprotstaviti.

“Više puta su me u emisijama pitali: ‘Trebamo li uključiti američke/NATO-ove pilote u borbu s Rusima?’ Moj odgovor je: ‘Molim vas, dovršite rečenicu.’ ‘…kako bismo zaustavili pokolj nevinih u Ukrajini’’ dovršavaju oni. To nije akademsko pitanje”, napisao je Kasparov.

Nadalje je obrazlagao svoj odgovor.

“Postoje situacije u kojima je odgovor očito ‘da’. Obraniti SAD od napada? Da. Obraniti bilo koju članicu NATO-a? Navodno da. Spriječiti genocid? Izgleda da ne”, istaknuo je šahovski velemajstor.

Dodao je kako “Putin nije trebao nikakav izgovor za pokretanje invazije na Ukrajinu”.“Nije trebao izgovor za granatiranje i bombardiranje nevinih civila u Ukrajini. Neće mu trebati izgovor ni za korištenje nuklearnog oružja. Ono što znamo je da Putin uvijek eskalira kad ga se ne zaustavi”, napisao je Kasparov na Twitteru.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI