KATARINA PEOVIĆ DOBILA DODATAN VJETAR U LEĐA: Iza njezine kandidature za gradonačelnicu stala i udruga koja je se zalaže na manje račune

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Radnička fronta (RF) održala je konferenciju za medije zajedno s inicijativom “Protiv skupog Energa” ispred koje je govorio Josip Kukuljan, vijećnik u aktualnom sazivu gradskog vijeća Rijeke.

Suradnja građanske inicijative “Protiv skupog Energa” i Radničke fronte traje od 2015. godine od kada organiziraju neke od najmasovnijih prosvjeda u Rijeci zbog drastičnog poskupljenja usluga grijanja. Usluga je pojeftinila oko 30% iako je fiksni dio naknade za grijanje još uvijek među najskupljima u Hrvatskoj.

Katarina Peović je upozorila na privatizaciju i davanje u privatne ruke komunalnih usluga, tzv. outsourcinga koji su se uvodio i nametao uz opravdanje da će tako komunalne usluge pojeftiniti i biti pristupačnije i učinkovitije. No to se nije dogodilo.

Kao primjer navode tvrtku Ri-Stan koju je 1996. godine osnovao odvjetnik Veljko Knežević, a koja naplatu komunalnih usluga stanovanja, vode, grijanja plina, odvoza kućnog otpada i ostalog.

Upozoravaju kako je Rijeka jedan od rijetkih gradova koji ima privatiziranu uslugu naplate računate tvrde da bi uvođenjem objedinjene naplate računa koju bi grad obavljao ne samo pojeftinilo već i pojednostavilo samu naplatu režija, a i učinilo bi se i sigurnijim čuvanje podataka.



Kukuljan je dodao da će građanska inicijativa PSE podržati će Katarinu Peović za gradonačelnicu Rijeke. Inicijativa podržava pošten i korektan odnos prema radnicima komunalnih poduzeća koji RF nudi u svom programu.

“Ne smije sve više događati da se KD Kozala za potrebe direktorice groblja nabavi skupocjeni automobil vrijedan preko 200.000 kuna, a da se na sjednici gradskog vijeća ista pohvali kako njezini radnici imaju najnižu plaću u prosjeku u toj branši u državi. Ne smije se događati da vozači Autotroleja moraju uzeti kistove u ruku i ličiti upravnu zgradu direktora. Ne smiju se više trošiti radni sati na komercijalne vožnje na Zrću, u Mariju Bistricu i u države Europske unije”, rečeno je na konferenciji.

Za kraj Kukuljan je istaknuo da je vrlo optimističan glede budućnosti Rijeke, te da će građani sa zadovoljstvom prihvatiti program koji će im smanjiti troškove i istovremeno povećati standard života.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI