KATASTROFA! Obrtnici i poduzetnici s Banovine dobili do 300 posto veće račune za struju!

Foto: Flickr/MORH/T. Brandt

Obrtnici i poduzetnici s Banovine žive i rade u teškim uvjetima što im dodatno otežavaju i veliki računi za režije.

Adolf Cvanciger iz sisačke Obrtničke komore za N1 je govorio o golemim računima za struju koje su dobili tamošnji obrtnici.

Rekao je da su računi veći i za do 300 posto.

“Bili su između 38.000 i 40.000 kuna, a novi račun je sada između 120 tisuća i 125 tisuća kuna, to je povećanje veće od 300 posto. Takvo povećanje, uz ovakav rast cijena i sa svim fiksnim troškovima koje obrtnici plaćaju na mjesečnoj bazi to donosi takav negativan efekt da ljudi razmišljaju da zatvore obrte i zaposlenike pošalju na biro”, rekao je.

Istaknuo je i kako s HEP-om imaju dugotrajan poslovni odnos s kojim su dosad bili zadovoljni.



“Mi smo po sporazumu konzumirali struju po povoljnijim uvjetima za naše članove, ali u trenutku svih silnih povećanja cijena i kroz taj sustav dogovora imamo cijenu električne energije koja je višestruko skuplja i ne možemo snositi taj trošak. Jedina alternativa je da taj trošak prebacimo na naše krajnje korisnike, a to znači, recimo, da bi štruca kruha išla sa 7 na 17 kuna”, istaknuo je Cvanciger.

Naglasio je i kako će se održati krizni sastanak kako bi dogovorili prijedloge s kojim će ići prema Vladi te izrazio nadu da će Vlada ponuditi input kako bi došli do rješenja.

“U ovom trenutku vrijeme je protiv nas i svakog dana mi trošimo tu skupu struju koja će nam na koncu doći na naplatu i mi ne vidimo izlaz”, naglasio je.

Dodao je i kako je svim poduzetnicima u Hrvatskoj teško, ali da su oni s Banovine u još težoj situaciji, što zbog potresa i pandemije, a što zbog činjenice da su i prije svega toga kaskali za ostatkom zemlje.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI