KATASTROFALNA VIJEST IZ VUKOVARA! ‘U vladavini HDZ-a izgubili smo 2536 učenika’

Screenshot

Sukladno podacima dostupnim na stranicama Ministarstva znanosti i obrazovanja, Vukovarsko – srijemska županija u zadnjih je tri godine izgubila 2536 učenika.
Gledano za razdoblje školska godina 2016/2017 – 2019/2020 u vinkovačkim školama po trenutnim podatcima zabilježen je pad od -11,16% ili 807 učenika manje.

Vukovarske škole u ovoj poražavajućoj statistici bilježe pad od -11,38% ili 383 učenika manje. Grad Županja bilježi za isto to razdoblje pad od -18,18% ili gledano po broju učenika 371 manje.
Prateći dostupne podatke, najveći negativni trend vidljiv je u mjestima Bogdanovci s padom od – 23,73% , Gunji -22.76%, Privlaci i Vrbanji s -22.09% itd..

“Vladajućoj HDZ-ovskoj eliti i koalicijskim partnerima, puna su usta velikog ekonomskog uspijeha gdje se ‘europska sredstva’, ‘Projekt Slavonija’ i mnogih drugih navodno spasonosnih projekata ‘u završnoj fazi realizacije’ koji kao predstavljaju spas koji će do sada neviđenim čudom promjeniti ekonomsko, društveno i socijalno stanje ove naše nekada najbogatije a danas; opljačkane, osramoćene, ponižene i raseljene županije. Obična je to magla”, kazano je u reakciji koordinator Živog zida u Vukovarsko-srijemskoj županiji, Pavao Josić.

“Poražavajuća službena statistika, koju dostavljam u prilogu, govori suprotno u odnosu na političke pamflete kojima se služe interesne skupine političkih mešetara prikrivenih i zaštićeni plaštom vodećih političkih stranka, a kojima je osobni sebični interes, pohlepa i grabež jedini kredo po kojemu usmjeravaju svoja djelovanja i težnje.

Za to vrijeme, dok župan Božo Galić upravljajući županijom od 2009. do danas, iako nije uspio pokrenuti gospodarstvo, o kojemu govori iz perspektive ‘gospodarstvenika’, sa svojim suradnicima reagira na temu raseljavanja kao da se ono događa nekom drugom ne nekoj dalekoj planeti, gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sretan je što ima ‘suradnike’ u političarima iz redova SDSS-a pa kreira neprijatelje ne bi li sebi i njima osigurao još jedan mandat, a vladajuća saborska većina politički montirane direktore gradskih i županijskih tvrtki povlači na više političke položaje kada se protiv njih pokrenu sudski procesi, naša Vukovarsko-srijemska županija sa svim svojim potencijalima prirodnim i ljudskim polako ali sigurno propada….”, ustvrdio je Josić.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI