KAZNENO PRIJAVLJENA 48-GODIŠNJA LIJEČNICA: HZZO je oštetila za oko 180 tisuća kuna

Pixabay/Ilustracija

Zbog sumnje da je nedozvoljenom uporabom osobnih podataka, krivotvorenjem isprave i prijevarom kao svoje pacijente upisivala više osoba, splitska policija kazneno je prijavila 48-godišnju liječnicu.

Time je Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) oštetila za 180 tisuća kuna.

U policiji su rekli kako su kriminalističkom istragom utvrdili da je ta liječnica od veljače do ožujka ove godine na nezakonit način došla do osobnih podataka više osoba.

Protiv njihove volje i znanja krivotvorila je potpise na izjavi o izboru, odnosno promjeni izabranog doktora prema kojoj upravo nju biraju kao izabranu doktoricu.

Temeljem krivotvorenog broja opredijeljenih osiguranih osoba, 48-godišnjakinja je izabrana kao najpovoljniji ponuditelj na natječaju za sklapanje ugovora o provođenju primarne zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja, za potrebe popune mreže javne zdravstvene službe.Zbog sumnje da je počinila kaznena djela nedozvoljene uporabe osobnih podataka, krivotvorenja isprave te prijevare protiv nje je uz kaznenu prijavu podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI