KB SVETI DUH NEMA ZAPOSLENOG PSIHOLOGA! Iz bolnice objasnili zašto Mireli Čavajda nije pružena psihološka pomoć

Foto: Screenshot / RTL

Nakon mnogo bure u javnosti koja se dignula u vezi slučaja trudne Mirele Čavajda, iz KB-a Sveti Duh poslali su novo priopćenje. Objašnjavaju zašto joj nije pružena psihološka pomoć.

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

“Slijedom brojnih upita, donosimo pojašnjenje vezano uz pitanje pružanja psihološke pomoći gospođi Čavajdi. Svjesni smo da je u stresnim i teškim situacijama, kao što je ova u kojoj se našla gospođa Mirela Čavajda, psihološka pomoć izuzetno bitna. Naša bolnica nažalost nema zaposlenog psihologa i zbog toga tijekom hospitalizacije gospođe Čavajda u KB ‘Sveti Duh’ nismo bili u mogućnosti pružiti profesionalnu psihološku pomoć, ali je naše osoblje Klinike za ginekologiju i porodništvo učinilo sve što je u njihovoj moći da pacijentici daju podršku i smanje razinu straha i nelagode u ovoj za nju izuzetno teškoj i bolnoj životnoj situaciji. Gospođi Čavajda i osobno sam, kao ravnateljica, pisanim putem ponovila da joj stojim na raspolaganju za daljnje savjetovanje.

Kao nova uprava prepoznali smo odmah u početku svog mandata važnost uloge psihologa i nastojat ćemo u najkraćem mogućem roku pokrenuti njihovo zapošljavanje, na dobrobit naših pacijenata. Stoga se nadam da ćemo uskoro moći našim pacijentima osigurati profesionalnu psihološku pomoć, kad god im to zatreba”, piše u priopćenju poslanom iz Ureda ravnateljice KB-a Sveti Duh, Ane Marije Šimundić.

Facebook CommentsLoading...
DIJELI