KEKIN NEZADOVOLJNO O REKONSTRUKCIJI VLADE: ‘Krajnje je vrijeme da se mandat vrati građanima’

foto HINA/ Edvard ŠUŠAK/ es

Zastupnica Hrvatskog sabora iz Kluba zastupnika zeleno-lijevog bloka Ivana Kekin za N1 je kazala kako su potrebni novi izbori, a ne rekonstrukcija Vlade. Komentirala je i odnos predsjednika Republike Zorana Milanovića te premijera Andreja Plenkovića.

“Već dva mjeseca govorimo da za nas nikakva rekonstrukcija nema smisla. Najjači argument koji je tu na stolu je da smo vidjeli kako smjena izgleda pa da smo umjesto Horvata dobili Paladinu koji već mjesec dana objašnjava odakle mu njegovi milijuni. Krajnje je vrijeme da se mandat vrati građanima”, smatra Kekin.

Upitana koliko istine ima u tezama da dio oporbe ne želi na izbore jer ne bi ponovno ušao u Sabor, kazala je:

“Ne samo dio oporbe, nego i u dijelu vladajućih ima onih koji kalkuliraju da li bi ponovno bili izabrani. Sada imaju priliku pokazati političku hrabrost. Ako će još dvije godine biti aktivni održavatelji ove situacije, u kojoj cijela zemlja stagnira i klizi prema dolje, to će građani znati kazniti.”

Smatra da odnos predsjednika Zorana Milanovića i premijera Andreja Plenkovića opterećuje javni prostor.“Od trenutka kada sam ušla u politiku, nije bilo intervjua u kojem me nisu pitali za njihov odnos. Godinu i pol dana je top politička tema osobni odnos dvaju najviših dužnosnika u zemlji. Mislim da je u tom ključ problema. To su dvije institucije -premijer i predsjednik RH – koje bi morale moći međusobno komunicirati”, kazala je.

Misli da time uspješno skreću pažnju s važnih tema.

“Kada god se skreće u kvalificiranje nečije osobnosti, mi se odmičemo od teme i na gubitku su građani, jer se ne bavimo s onim što nam je posao”, rekla je.

Pitanje ulaska Švedske i Finske u NATO, kaže Kekin, ne bi se trebalo povezivati s temom izbornog zakona u BiH.

Misli da je Paladina “promašen izbor zbog niza afera i jer u svom životopisu nema niti jedan uspjeh zabilježen, osim izvlačenja imovine iz IGH.”

Podsjetila je da je u pandemiji umrlo 16.000 ljudi, ali i da nisu obnovili niti jednu privatnu kuću iako je prošlo dvije godine od potresa.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI