KEKIN OPLELA PO VLADAJUĆIMA: ‘Rasprava o pravu žene na izbor. Tri su sata ujutro. Nema HDZ-a, niti bilo koga iz desne oporbe, vidi se koliko mare za žene’

Facebook

U Hrvatskom saboru bilo je burno, a sabornici će ovotjedni rad u petak zaključiti glasanjem o raspravljenim točkama. Među njima je vladin prijedlog da se euro uvede kao službena valuta, ali i oporbena inicijativa za raspuštanje Sabora te SDP-ov prijedlog zakona o medicinskom postupku prekida trudnoće.

Rasprava o SDP-ovu prijedlogu zakona kojim bi se regulirao prekid trudnoće izazvala je najviše pozornosti i potrajala je čak do četiri sata ujutro.

Lijevi dio oporbe govorio je o tome kako je rijječ o zaštiti zdravlja i pravu žena na izbor, vladajući su taj prijedlog ocijenili lošim i neusklađenim s odlukom Ustavnog suda. Ustvrdili su kako je riječ o pokušaju lijevo-liberalne oporbe da na ozbiljnoj traumi pokuša prikupiti političke poene.

Protiv SDP-ova prijedloga bio je i desni dio oporbe. Oni su naglasili da se tim prijedlogom brane prava nerođenog djeteta jer život počinje sa začećem.

Na sve se na Facebooku osvrnula Ivana Kekin, zastupnica Zeleno-lijevog bloka.“Rasprava o pravu žene na izbor. Tri su sata ujutro. Nema HDZ-a, no niti bilo koga iz desne oporbe. Ne postoji slika koja bolje pokazuje koliko oni mare za žene. Nimalo”, napisala je Kekin na Facebooku.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI