Keleminec tvrdi: Hrvatska vlast pokušala nam je u autobus za Bleiburg podmetnuti bombe i municiju

A HSP

“Hrvatska vlast poslala je Austriji dojavu da se u našem autobusu za Bleiburg nalaze teroristi i fašisti”, navode u priopćenju iz stranke A -HSP te dodaju kako su zbog te dojave zaustavljeni na austrijskoj granici u 10, 00 sati i zadržani do završetka mise za sve ubijene na Križnom putu tj. do 14, 00 sati.

Kod ispitivanja austrijska se policija raspitivala da li se u autobusu nalazi stranka A – HSP, iznenađeni su u stranci.

“Za dojavu da se u našem autobusu nalaze fašisti i teroristi rečeno nam je na kraju od same austrijske policije da je došlo iz Hrvatske i da je to politički akt na nas”, navode iz stranke u priopćenju te nadalje iznose nevjerojatne podatke:

“Naš autobus imao je dvije lokacije za prihvat ljudi za Bleiburg. Na prvu lokaciju pojavila se policija i to nam je bilo jako čudno. Na drugoj lokaciji ispred autobusnog stajališta dočekala nas je kutija i u kutiji bomba, municija i jedan metak od pama. Nitko to nije dirao ali smo poslikali i zvali policiju. Policija je došla i bez riječi pokupila bombu, municiju i otišla. Tek kod zaustavljanja na austrijskoj granici, pregleda,  a malo je trebalo da austrijska policija rastavi autobus, shvatili smo da nam je bomba i municija bila podmetnuta, a da kad smo čuli da je dojava išla iz Hrvatske onda to nije igra, već vrlo opasna igra.

Kod našeg polaska za Bleiburg policija je imala nalog ustanoviti dali će u autobusu biti predsjednik Autohtone – Hrvatske stranke prava Dražen Keleminec, a sve ovo bilo je planirano da nas se uhiti i proglasi teroristima”, opisuju navodne događaje na putu prema Bleiburgu iz A – HSP-a.



Uz priopćenje iz stranke su poslali i fotografije pretresa kao i “podmetnute bombe”.

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI