KERUM IDE U NOVE UTRKU: Puljku sasuo što ga ide! ‘Ovaj igrokaz koji radi je zapravo ruganje s građanima Splita’

Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak i zamjenik mu Bojan Ivošević na zajedničkoj konferenciji za medije objavili su da podnose ostavke i da će Split ponovo ići na izbore. Tako je politička kriza u Splitu dosegnula vrhunac. Grad bi do izbora trebao voditi drugi Puljkov zamjenik Antonio Kuzmanić.

Puljak će ponovni izbor tražiti zajedno s Ivoševićem kojeg se ne želi odreći. Puljak je također pozvao i Gradske vijećnike da podnesu ostavke no to je čini se jako neizvjesno i čini se da za to zasad neće biti potrebne većine.

Željko Kerum najavio je kandidaturu za gradonačelnika na nadolazećim prijevremenim izborima u Splitu.

“Ja ću se kandidirati ako gospodin Puljak da ostavku jer je ovaj njegov igrokaz i cirkus ruganje Splitu i građanima Splita. Jučer je najavio da će dati ostavku, danas je napravio pressicu i opet nije dao ostavku. To je ruganje građanima Splita”, rekao je Kerum u Dnevniku Nove Tv.

Kerum je dodao da je Puljkov dolazak na mjesto gradonačelnika doveo do podjele među građanima Splita.



“S druge strane, on je grad zadužio za 210 milijuna kuna. Šteta koju nanosi on i njegova vlast pod hitno se treba zaustaviti”, rekao je Kerum.

Novinarka Dnevnika Nove TV Sanja Jurišić zatim ga je upitala što se krije iza Puljkove najave ostavke, budući da Kerum smatra da se radi o blefu.

“Krije se licemjerje. Nije on institucija niti on ima mandat pozivati vijećnike da daju ostavke niti ima mandat imenovati povjerenika za Grad Split. On to zna, ali upravna tijela će dati svoje mišljenje. Bilo bi dobro, kad je već to rekao, da podnese ostavku i da se krene s radom”, rekao je Kerum.

Osim toga, Kerum smatra da Puljak nije imao razloga dati ostavk jer ima većinu gradskom vijeću.

“Gradonačelnik daje ostavku ako je nesposoban za rad, kad je bolestan, kad nema većinu u gradskom vijeću. On nije rekao da je bolestan i ima većinu tako da je ta cijela situacija igrokaz”, rekao je.

Njegova četiri vijećnika neće podnijeti ostavku ističe Kerum.

“Nisu nas vijećnici doveli do ove političke krize, nego gradonačelnik. Sve je ovo njegova igra da bi spasio svoga zamjenika. Jasno su mu njegovi partneri rekli da mu da ostavku i da se može nastaviti s radom”, kazao je bivši splitski gradonačelnik.

Na pitanje zašto ga Puljak spašava, Kerum je odgovorio: “Zato što ga ima u šaci. Oni imaju neke tajne o tome što su i kako radili. Ne vidim razloga zašto bi dao ostavku zbog svog zamjenika. Nije Puljak dobio kaznenu prijavu, nego njegov zamjenika.”

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI