KERUM MORA PLATITI MASKU KAZNU ALI ON UDARIO KONTRU: ‘Kriv sam što u naš grad dolaze i privezuju brodove velike svjetske face!’

Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Željko Kerum, bivši gradonačelnik Splita , u čijem mandatu je izgrađena splitska Zapadna obala, komentirao je navode da gradska tvrtka Splitska obala treba platiti 6 milijuna kuna zbog obavljanja djelatnosti bez potrebne koncesije na pomorskom dobru.

Kerum je i predsjednik Nadzornog odbora te gradske firme.

Oglasio se o svemu na svom Facebooku.

“Dragi prijatelji, nakon svega izrečenog vezano za Zapadnu obalu i tvrtku Splitska obala imam potrebu obratit vam se s nekoliko riječi. Isključivi ‘krivac’ što danas imamo Zapadnu obalu na koju se privezuju Michael Jordan, Rod Stewart, Brad Pitt, Magic Johnson i ostale zvijezde svjetskog renomea sam ja – Željko Kerum.

To je najveći infrastrukturni projekt u Splitu i na to sam iznimno ponosan. Nakon mene bila su dva gradonačelnika koja nisu bila u stanju niti sredit situaciju oko privezivanja, a kamoli napraviti iti jedan novi projekt.



Tvrtka Splitska obala radi u plusu od nekoliko milijuna svake godina i meni je čast što sam predsjednik nadzornog odbora uspješne gradske tvrtke. Grad Split je vlasnik, odnosno gradonačelnik je taj koji predstavlja vlasnika i donosi odluke.

Trenutno sam ostao na toj funkciji jer nova vlast nije sposobna ni razriješit me u tri mjeseca svoje vladavine. Ne postoji niti jedna pravomoćna odluka da je firma u prekršaju. Slučaj je na sudu i ne bih puno o detaljima da ne bi ugrozio poziciju gradske tvrtke. Ukoliko novoj gradskoj vlasti smeta uspješna gradska firma koja zarađuje milijune, od kojih se mogu napraviti novi vrtići, sanirat ceste i ostali za grad bitni projekti, oni je mogu sutra ugasit. Na rušenju su došli na vlast a tako će i otić.

Ova tri mjeseca na različite dužnosti nisu postavljali prijatelje nego još gore – donatore. Očistili su grad tako da nikad nije bio šporkiji, a glavna im je vijest kada negdi postave stupić. Najzaposlenija osoba u Banovini posta je fotograf, pogledajte samo koliko im je slika objavljeno”, objavio je Kerum u svom postu.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI