KERUM OPET ŠOKIRAO: Ima svog omiljenog HDZ-ovca! Hoće li ponovno izabrati pobjedničku stranku i sve iznenaditi?

Utrka za gradonačelnika Splita bit će gotovo jednako zanimljiva kao ona u Zagrebu. Željko Kerum prema dosad dostupnim anketama vodi i u borbi je za svoj drugi mandat na čelu grada Splita. Kampanja je u punom jeku iako on kaže da još uopće nije u kampanji za razliku od drugih kandidata.

Danas je on u Kaštelima komentirao brojne stvari a nešto što je posebno upalo u oko je komentar o tome koga podržava u utrci za Zagreb.

Otkrio je da u utrci za gradonačelnika Zagreba i nasljednika Milana Bandića podržava HDZ-ovca – Davora Filipovića!

“Ja imam svoj stav i svoje mišljenje, ja dajem podršku profesoru Filipoviću, iz časne je familije. Dajem podršku njemu u Zagrebu”, istaknuo je Kerum i otvorio puno zanimljivih pitanja nakon ovakve izjave.

Poznato je naime da su Kerum i HDZ i u ovom mandatu u Splitu bili u koaliciji a možda je ovo naznaka da se ista ponovno želi ostvariti. Iako Kerum i danas nije imao previše hvale za sadašnjeg gradonačelnika Krstulovića Oparu.



“On je rasturio grad, srušio je ljudima lokale, plaćali su najam on je došao, srušio i nije napravio ništa. On kako je došao na vlast s krađom i prevarom tako je i završio njegov mandat”, istaknuo je Kerum. A ako se prisjetimo kako je bilo u prošloj kampanji kad su između njih dvojice padale teške riječi onda ove  izjave nisu čudne. Iako je sam Kerum i njegova stranka kasnije podržala taj isti HDZ u Gradskom vijeću u kojem drže većinu.

Kako saznajemo iz izvora bliskih splitskom HDZ-u, šef stranke Andrej Plenković nije zadovoljan kako se stvari odvijaju u županiji i gradovima te se ozbiljno razmišlja čak i povlačenju predloženoga kandidata za Split Vice Mihanovića koji je pod udarom nove afere – plagiranja doktorata koji je nedavno isplivao u javnost i izazvao dosta polemika i bure ne samo u gradu pod Marjanom.

“Vice je naš kandidat i smatrali smo ga najboljim. No, neki njegovi nedavni istupi, a i teret koji su mu stavili na leđa oko doktorata, ne idu nam u prilog. Osobno, smatram da bismo trebali povući tu kandidaturu i pomoći Željku Kerumu da uzme vlast. S njim smo i ovako stalno u suradnji u vijeću”, rekao nam je naš izvor iz HDZ-a.

 

 

 

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI