KIARA I NJEZINA OBITELJ ODLAZE NA PUTOVANJE ZA ŽIVOT: Prikupljena sredstva za liječenje rijetkog oblika tumora

Izvor: Facebook

Zahvaljujući velikoj humanitarnoj akciji u kojoj je prikupljena velika svota novaca, sedmogodišnja Kiara Goršić iz Šibenika, koja vodi bitku s rijetkim tumorom, dobila je priliku za život, objavio je HRT.

Ona s obitelji putuje u Sjedinjene Američke Države na eksperimentalno liječenje nakon što su golem novac potreban za to prikupili ljudi velikoga srca diljem Hrvatske, ali i šire.

“Predstavlja nam neizmjernu sreću. Sreću zbog uspjeha i, kako je naš doktor rekao, sreću zbog Kiarinog ponovnog rođenja”, rekla je Matea Lambaša Goršić, Kiarina majka.


Prema brojnim pokazateljima, eksperimentalna metoda liječenja mogla bi dati pozitivne rezultate, a roditelje ohrabruju i riječi američke liječnice.

Božić će obitelj provesti više od 10 tisuća kilometara daleko od doma. No i roditeljima i Kiari najvažnije je da su zajedno.“Najviše je brine hoće li je Djed Mraz naći u San Franciscu, ili, kako ona kaže, Franciscu. Sad je sretna, uzbuđena”, istaknuo je Valentino Goršić, Kiarin otac.

Hrvatska javnost ponovo je pokazala veliko srce, stala je na Kiarinu stranu i nesebično pomaže. Do sada je prikupljeno 18 milijuna kuna, a je li to dovoljno, znat će se uskoro, odnosno kad dobiju točne izračune troškova liječenja i boravka u SAD-u.

Podsjetimo, Kiara ima zloćudni tumor na mozgu gradusa IV, najagresivniji od svih vrsta. Nakon teške operacije koju je prošla, za nju ovdje lijeka više nema, jedino radioterapija. Cijeli tumor ne može se odstraniti jer je uz samo moždano deblo, gdje je spoj živčanog sustava cijelog tijela i u to je nemoguće zadirati.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI