KIJEV PORUČUJE MOSKVI: Ukrajinski stručnjaci rade na mjestu pada rakete u graničnom području Poljske s Ukrajinom

Foto: Wikimedia Commons/Ministry of Foreign Affairs of Ukraine

Ukrajinski ministar vanjskih poslova Dmitro Kuleba je u petak rekao da ukrajinski stručnjaci već rade na poprištu u pograničnom području jugoistočne Poljske gdje je raketa usmrtila dvije osobe.

U objavi na Twitteru poručio je da će Ukrajina nastaviti s “otvorenom i konstruktivnom” suradnjom s Poljskom po pitanju incidenta u utorak, u kojem su dvije osobe izgubile život.

Varšava i njezini zapadni saveznici navode da dokaz s poprišta ukazuje na to da je eksploziju uzrokovala ukrajinska protuzračna raketa zalutala u potjeri za ruskom raketom.

“Ukrajinski stručnjaci već rade na mjestu tragedije u Przewodówu koja je uzrokovana ruskim raketnim terorom protiv Ukrajine. Zahvalan sam poljskoj strani što je omogućila pristup. Nastavit ćemo našu suradnju na otvoren i konstruktivan način, kao što to čine najbliži prijatelji”, napisao je Kuleba na Twitteru.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij ustraje u tome da eksploziju nije izazvala ukrajinska raketa, iako su Poljska i NATO savez u srijedu rekli da je vjerojatno riječ o zalutalom projektilu ukrajinske protuzračne obrane, a ne o ruskom napadu, rekavši da ima dokaz o “ruskom tragu” u eksploziji.Facebook Comments

Loading...
DIJELI