Kikaš u Münchenu: Cijeli moj život vodila me vjera u Boga i ljubav prema Domovini

dnevno.hr

Nakon projekcije filma Anton Kikaš se uz ovacije obratio publici, zahvalivši na velikom odazivu koji ga je pratio kroz cijelu njegovu turneju, posebice Hrvatskoj televiziji Frankfurt i platformi Cro-Tv koja je medijski popratila turneju.

Ove nedjelje prepuna dvorana Hrvatske katoličke misije München na najbolji je mogući način označila kraj turneje projekcija filma Antona Kikaša „Nisam se bojao umrijeti„ među iseljenim Hrvatima u Njemačkoj. Igrano-dokumentarni film o domoljubnoj misiji Antona Kikaša 1991. „Nisam se bojao umrijeti“, redatelja Jakova Sedlara i scenarista Hrvoja Hitreca, prikazan je u Münchenu 22. siječnja u 18 sati u organizaciji Hrvatske kuće München, Hrvatske katoličke misije München, Akademskog kruga te ostalih hrvatskih udruga iz Münchena.

U filmu su prikazani detalji iz domoljubne misije Antona Kikaša o turbolentnim i teškim vremenima hrvatske povijesti 1991. godine, agresije na Hrvatsku te same misije dopremanja poklona oružja Hrvatske zajednice iz Toronta MUP-u RH u kolovozu te godine.

Projekciju je publika pratila s velikim zanimanjem. Nakon projekcije filma Anton Kikaš se uz ovacije obratio publici, zahvalivši na velikom odazivu koji ga je pratio kroz cijelu njegovu turneju, posebice Hrvatskoj televiziji Frankfurt i platformi Cro-Tv koja je medijski popratila turneju.

Anton Kikaš je istaknuo kako ga je kroz cijeli njegov život i djelovanje vodila vjera u Boga te ljubav prema Domovini i svome narodu. Za kraj je poručio kako pravo vrijeme za Hrvatsku tek treba doći i da ne treba gubiti nadu u bolju budućnost.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI