KIM JONG-UN ČESTITAO PUTINU ROĐENDAN: Evo kako ga je nahvalio i što mu je sve zaželio

Guliver

Ruski predsjednik Vladimir Putin slavi 70. rođendan. Čestitku za rođendan poslao mu je sjevernokorejski vođa Kim Jong-un. U pismu hvali njegovo vodstvo protiv “izazova i prijetnji” iz SAD-a, objavili su u petak državni mediji službenog Pjongjanga, a prenosi južnokorejska agencija Yonhap.

Kim je u pismu također pohvalio Putinova “značajna postignuća u postizanju velikog strateškog cilja za izgradnju moćne Rusije” kroz njegove “energične aktivnosti”, objavila je Korejska središnja novinska agencija (KCNA).

“Danas Rusija pouzdano brani dostojanstvo države i svoje temeljne interese od izazova i prijetnji od strane SAD-a i njegovih vazalnih snaga”, rekao je Kim Jong-un.

Dodoa je kako je takva stvarnost “nezamisliva bez Putinova istaknutog vodstva i snažne volje”.

U nastavku hvaljena, istaknuo je da su uzajamna potpora i suradnja između Pjongjanga i Moskve “ojačani kao nikada prije” i to u borbi za razvoj tradicionalnih bilateralnih veza prema sporazumu sklopljenom na njihovom prvom summitu u ruskom dalekoistočnom gradu Vladivostoku 2019.Tada je izrazio nadu da će njihove osobne veze igrati veću ulogu u stabilnom razvoju odnosa dviju zemalja.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI