KIM JONG UN JE BIJESAN, A UKOR ŠALJE PREKO TELEVIZIJE: Nekome se ne piše dobro, obavještajne službe pomalo zatečene mjerama!

Foto: Foto: Wikimedia Commons

S obzirom na izoliranost Sjeverne Koreje, malo toga se zna kakvo je tamo stanje vezano uz pandemiju koronavirusa, no ipak neke informacije cure i to preko južnokorejskih obavještajnih službi.

Iako službeno nisu zabilježili niti jedan slučaj koronavirusa, u Sjevernoj Koreji se odvija drama.

Naime, središnja državna novinska agencija KCNA, objavila je kako je Kim Jong-un nezadovoljan visokim dužnosnicima koji su navodno propustili provesti vladine odluke vezane uz pandemiju koronavirusa, pa je zbog toga “došlo do velike krize”.


Veliki vođa ih je optužio za nedostatak sposobnosti i neodgovornost. Pozvao je na snažnu stranačku kampanju “protiv ideoloških grešaka i svih vrsta negativnih elemenata među stranačkim kadrom”.

Južnokorejska obavještajna služba NIS objavila je da Kim provodi “iracionalne mjere” za suzbijanje pandemije, izvijestila je prethodno južnokorejska agencija Yonhap.Iako nisu zabilježili niti jedan slučaj koronavirusa, poznato je da su neke zdravstvene mjere uvedene u 2020. godini.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI