KLISOVIĆ OBEĆAO: ‘SDP će dati amandmane na mjeru roditelj odgojitelj’

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Predsjednik Gradske skupštine grada Zagreba Joško Klisović u utorak se sastao s roditeljima-odgojiteljima. Naime, Grad Zagreb je najavio promjene mjere roditelj-odgojitelj  koje će stupiti na snagu sljedeće godine, piše Večernji.hr.

Zbog najavljenih izmjena mjera, roditelji odgojitelji već neko vrijeme prosvjeduju te su najavili kako će to nastaviti činiti sve do sjednice gradske Skupštine 9. prosinca. Ako se izmjene odluke mjere prihvate na sjednici, roditelji odgojitelji najavljuju tužbe.

O sastanku je govorio predstavnik roditelja odgojitelja koji je rekao kako su “imali konstruktivni sastanak s predsjednikom Gradske skupštine Joškom Klisovićem”.

Upoznali su ga s njihovim stajalištem u vezi te mjere te s opasnostima za koje će zbog ishitrenosti gradske vlasti nastupiti na proljeće sljedeće godine.

“Mislimo da nas je razumio jer je najavio amandmane na ovu mjeru iz kluba SDP-a”, rekao je predstavnik roditelja odgojitelja.Ljiljana Dragić iz inicijative “Djeca su naša budućnost” najavila je veliki prosvjed koji će se održati pod nazivom “Kako je Tomašević ukrao Božić” 4. prosinca u 16 sati.

Na cijelu situaciju osvrnuo se i Klisović koji je naglasio kako će “jedan od amandmana biti na proračun i bit će vezan uz ovu mjeru roditelj odgojitelj odnosno uz određene kompenzacijske mjere koje bi morale ići uz nju”.

“Naš amandman će biti usmjeren da se povećaju sredstva za iznajmljivanje poslovnih prostora za otvaranje vrtića i zapošljavanje novih teta kako bi povećali kapaciteta u gradu Zagrebu”, rekao je.

Dodao je da će povećanje kapaciteta biti za minimalno 1500 djece kako bi roditelji odgojitelji koji nađu posao mogli svoju djecu ostaviti u vrtićima.

“To je smisao naših amandmana. Nije samo grad taj koji mora nositi i natalitetnu politiku, već postoji i Vlada. Potrebna je sinergija i to Vlade i grada Zagreba”, zaključio je Klisović.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI