KLISOVIĆ ZATRAŽIO SMANJENJE PLAĆE: ‘Predsjednik Gradske skupštine ne treba imati veću plaću od gradonačelnika Zagreba’

Nakon što je Joško Klisović postao novi predsjednik zagrebačke Gradske skupštine on se javnosti obratio zbog plaće koju je trebao imati, a koja je trebala biti veća od one koju ima zagrebački gradonačelnika Tomislava Tomaševića i koja je svega oko tisuću kuna manja od premijerove.

“Smatram da predsjednik Gradske skupštine ne treba imati veću plaću od gradonačelnika Zagreba, stoga ću na svome prvom sastanku s gradonačelnikom g. Tomaševićem tražiti korekciju odnosno smanjenje plaće.

U sklopu revizije voznog parka Grada Zagreba također ću tražiti da vozilo za službene potrebe predsjednika Gradske skupštine bude primjereno potrebama, a nikako ne luksuznije od onoga kojim se koristi za službene potrebe gradonačelnik Zagreba.

Danas sam proveo drugi radni dan na mjestu predsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba upoznajući se sa specifičnostima organizacije rada Gradske skupštine i detaljima rada Stručne službe Gradske skupštine.

Plaća predsjednika Gradske skupštine, odnosno osnovica i koeficijent definirani su važećim propisima, a automobil koji za službene svrhe koristi predsjednik Gradske skupštine sam zatekao preuzimanjem dužnosti”, napisao je Klisović na Facebooku.



Plaća je Klisoviću trebala iznositi 21.228 kuna neto.

Inače, Klisović je kao zamjenik Vesne Pusić, bivše ministrice vanjskih poslova, zarađivao plaću od 15.769,84 kuna, a u to je doba prema imovinskoj kartici je preko Ugovora o autorskom djelu godišnje zarađivao 50.000,14 kuna dok je supruga Klisović kao zaposlenica istog tog Ministarstva vanjskih poslova mjesečno zarađivala 8621,18 kuna.

Prema posljednjoj dostupnoj imovinskoj kartici Klisović i supruga vlasnici su stana od 96 m2 u Zagrebu vrijednog 2.200.000,00 kuna. U Zagrebu se nalazi i drugi stan od 64 m2 u vlasništvu Klisovićeve supruge, a ta darovana nekretnina procijenjena je na 600.000,00 kuna.

Klisovićeva Toyota RAV 4 iz 2005. godine procijenjena je na 70.000,00 kuna, a u imovinskoj kartici navodi i 20 tisuća eura ušteđevine.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI