KLJUČNE TOČKE ‘VAROŠKOG MASAKRA’: Jedan je čovjek izbjegao Zavadlavov stravičan pohod!

Na splitskom Županijskom sudu u četvrtak je nastavljeno suđenje Filipu Zavadlavu (25), kojem se sudi za stravičan pokolj kalašnjikovom. Drugog dana suđenja nijedan se svjedok nije pojavio na sudu. Barem je tako bilo u 9 ujutro, no svjedoci su, uz malo kašnjenje, ipak došli.

Te je subote, 11. siječnja 2020. godine, Mario Bašić trebao voziti Juricu Torlaka na Matejušku, što znači da je igrom sudbine Bašić izbjegao smrt, a Marin Boban poginuo, samo su neki od detalja stravičnog pokolja koji je Split zavio u crno, piše 24sata.

Damir Šolić, prvi susjed obitelji Zavadlav, dao je bitan iskaz, a Zavadlav je po prvi put tijekom ovog suđenja svjedoku postavio pitanje. Branko Šerić, odvjetnik optuženog, ubrzao je suđenje jer inzistira na direktnom saslušanju samo sedmorice svjedoka, dok tvrdi kako se ostali iskazi mogu čitati.

Odvjetnik Milene Torlak, Željko Lubina, predložio je saslušanje dosad nepoznatog svjedoka Marija Bašića koji je te subote trebao voziti Juricu Torlaka na Matejušku.

“Tri brata su odrastali u disfunkcionalnoj obitelji, Filip ih je uvijek mirio. Znao sam djecu puštati da ulaze u svoj zaključani stan preko mog balkona. Roditelji su se uvijek svađali, a od kad je droga ušla u obitelj, neka dvojica su počeli dolaziti pred vrata tražiti novac, prijetiti, sve se to odnosilo na Stanislava. Jednom se zapalio stan, nedavno sam zbog toga pozvan dati iskaz”, rekao je svjedok Damir Šolić.



Dodao je i kako je dva dana prije ovog strahovitog zločina sreo Filipa kojeg je pozvao na ručak. Mladić mu se požalio kako je u teškom psihičkom stanju, ostavila ga je djevojka i neke su mu osobe stavile nož pod grlo, no odbijao je pomoć susjeda da ga odvede u bolnicu, kod psihijatra. Šolić govori kako je Filip Zavadlav bio ispijen i rastrojen.

Na dan kad se zločin dogodio, Šolić je gledao utakmicu i u kafiću čuo za pucnjavu, kada mu je prišao Stanislav i rekao kako je taj zločin počinio njegov brat.

Prišao je Filipu i upitao ga što je učinio, od čega ze Zavadlav ogradio. To se dogodilo samo pokoju minutu prije uhićenja. Milena Torlak za svog sina govori kako je imao problema, no ne zna ništa o tome da je prodavao drogu.

O Torlaku je govorila i svjedokinja Marija Brkljačić, koja kaže kako joj je došao na vrata i rekao da je propucan i da će umrijeti te da mu pozove majku. Ubrzo nakon toga je došla hitna pomoć i odveli su ga u bolnicu.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI