KNINOM SE OPET ORILO ‘ZA DOM SPREMNI’! Reagirala i šibenska policija: Prijavit ćemo 15 osoba

Foto:Tom Dubravec/Cropix

U Kninu su ispred spomenika hrvatske pobjede Oluja ’95 poredali su se ljudi odjeveni u crne majice s oznakama HOS-a, a među njima je bio i Marko Skejo. 

Kao i godinama ranije, skup su održali pred spomenikom poginulim braniteljima, a “vođa svečanosti'” poručio je da će hrvatsku domovinu pozdraviti tri puta onim istim pozdravom kojim su je pozdravljali u Domovinskom ratu, prenosi Dalmatinski portal.

Potom su počeli urlati ustaški pozdrav “Za dom spremni”.

O svemu se oglasila i PU šibensko-kninska koja je izvijestila kako se radi o dva odvojena incidenta u kojima je sudjelovalo ukupno 15 ljudi.

Među okupljenima bilo je i onih koji su pozdrav popratili i podizanjem ruke.“Policijski službenici Policijske uprave šibensko-kninske proveli su kriminalističko istraživanje nad ukupno 15 osoba koje su 5. kolovoza 2022. godine u Kninu, tijekom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja te obljetnice Vojno redarstvene operacije Oluja, svojim ponašanjem ispunili obilježja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Naime, radi se o dva odvojena događaja, u prvom se radi o 75-godišnjaku, a u drugom se radi o skupini od 14 osoba koji su narušavali javni red i mir upućivanjem poruka (uzvika) neprimjerenog sadržaja na javnom mjestu gdje je bio okupljen veći broj građana, čime su ispunili elemente protupravnog ponašanja.

Temeljem svega utvrđenog, policija će protiv svih podnijeti Optužni prijedlog Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Šibeniku zbog sumnje da su počinili prekršaj iz članka 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira”, objavila je šibensko-kninska policija.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI