KOBNA POGREŠKA: Vozaču Hitne i medicinskoj sestri ispao pacijent, udario u beton i umro! Jedna činjenica u slučaju posebno začuđuje

Hrvoje Jelavic/PIXSELL/Ilustracija

Tim saniteta Doma zdravlja Primorsko-goranske županije, prije mjesec dana u 18.50 sati je pri vraćanju pacijenta s terapije napravio veliku grešku koja je nažalost dovela do smrtnog slučaja.

Pred ulazom u Dom za starije u Jelenju, vozaču i medicinskoj sestri pacijent se prevrnuo zajedno s ležajem te udario glavom u beton.

Nažalost, idući dan preminuo je od posljedica udara i ozljeda glave.


“Pacijent je obrađen prema protokolu o traumi glave. CT mozga je pokazao sublateralno i manje subduralno krvarenje lijevo temporalno parijatalno i moguće manje kontuzijsko žarište lijevo temporalno”, kaže specijalizantica na Hitnom prijemu KBC-a Rijeka – lokacija Sušak Tea Juranić, a na pitanje je li tome uzrok udarac, kaže: “Da, tome je uzrok udarac, znači da je bilo krvarenje unutar lubanje.”

Da je uzrok smrti 66-godišnjeg pacijenta udarac u glavu, potvrdila je i liječnica koja ga je zaprimila. U Ministarstvu su za slučaj doznali tek nakon upita RTL-ove Potrage koja i donosi cijelu priču te rekli da će zatražiti očitovanje od ravnatelja. Vozač iz priče već ranije je bio tema novinarskih priloga. Naime, on je unatoč presudi za seksualno zlostavljanje kolegice sačuvao radno mjesto.Iz Doma zdravlja Primorsko-goranske županije kazali su da ne mogu davati nikakve izjave javnosti o cijelom slučaju dok još traje policijska istraga.

Ravnatelj Doma zdravlja je poslao samo kratki pisani odgovor o slučaju rekavši da izražavaju žaljenje i sućut obitelji te da je odmah pokrenut postupak izvanrednog otkaza ugovora o radu za tih dvoje djelatnika. No, kako doznaje ekipa Potrage, odluka je preinačena pa je medicinska sestra otišla sporazumno, a vozač je dao otkaz na vlastiti zahtjev.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI