KOD UNIJA POTONULA TALIJANSKA JAHTA: Članovi posade na vrijeme napustili plovilo, nitko nije ozlijeđen

Foto: Matija Djanjesic / CROPIX

Kod otoka Unije u srijedu popodne potonula je talijanska motorna jahta. Na sreću, nitko od četvero članova posade koji su u tom trenutku boravili na njoj nije ozlijeđen, objavilo je u četvrtak Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Službenici Lučke kapetanije Rijeka od srijede provode očevid o uzrocima potonuća.

Riječ je o jahti Cleo dugoj 20 metara, a MRCC Rijeka zaprimila je poziv očevidaca o potonuću jučer u 15,42 sati.

Kako je navedeno u priopćenju, četvero Talijana napustilo je pravovremeno brodskim tenderom jahtu te nemaju nikakve ozlijede.

Od četvrtka ujutro pripadnici Državne intervencijske postrojbe Civilne zaštite obavljaju podmorsku provjeru stanja trupa plovila kako bi se utvrdio uzrok prodiranja mora i potonuća, te kako bi se potonulo plovilo pripremilo za izron na površinu.



Vlasniku potonule motorne jahte izdan je nalog za vađenje plovila sa dna mora.

Po dojavi o potonuću, jučer su Lučka kapetanija Rijeka, lučke ispostave Mali Lošinj i Cres te Županijska lučka uprava Mali Lošinj proveli koordiniranu akciju radi osiguranja mjesta potonuća od onečišćenja mora uslijed eventualnog istjecanja goriva iz brodskog spremnika.

Na mjestu potonuća postavljene su plutajuće brane, a dodatne brane osigurali su djelatnici tvrtke specijalizirane za pružanje komercijalnih usluga sprječavanja i uklanjanja onečišćenja iz mora, navodi se u priopćenju.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI