Kod Zvečaja iz tračnica iskočio teretni vlak,

Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Tijekom vožnje do zaustavljanja vlaka iskliznuli vagoni oštetili su signalnu i sigurnosnu pružnu infrastrukturu, koju radnici već popravljaju

Teretni vlak na liniji od Zagreba prema Rijeci iskliznuo je jutros oko 1.20 sati s kolosijeka kod željezničke postaje Zvečaj, kod Duge Rese. U prekidu je sav željeznički promet od Zagreba prema Rijeci i u suprotnom smjeru, a nitko nije ozlijeđen, doznaje se iz Hrvatskih željeznica (HŽ).

Riječ je o kompoziciji vlaka sastavljenoj od praznih INA-inih cisterni, a do nesreće je došlo kada su dva vagona iz sredine kompozicije iskočila iz kolosijeka malo još prije kolodvora u Zvečaju. Strojovođa je vlak uspio zaustaviti oko pola kilometra nakon zvečajskoga kolodvora, a iskliznuli vagoni nisu se prevrnuli.

Tijekom vožnje do zaustavljanja vlaka iskliznuli vagoni oštetili su signalnu i sigurnosnu pružnu infrastrukturu, koju radnici već popravljaju. Povjerenstvo HŽ-a koje se sastalo u željezničkoj postaji u Zvečaju, nije moglo tijekom dopodneva dati izjavu o uzrocima iskakanja tih vagona. Istraga je u tijeku.

Za putnike je organiziran prijevoz autobusima između željezničkih postaja Duga Resa i Generalski Stol, odnosno za putnike vlaka br. 205 od Generalskog Stola do Zagreba, te za putnike vlaka br. 521 od Zagreba-Glavnog kolodvora do Splita.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI