Koji je razlog? Bivši ministar unutarnjih poslova Ostojić ‘povraća’ na Božinovićevu izjavu

Patrik Macek/PIXSELL

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rekao je u Splitu da je nakon trostrukog ubojstva percepcija o sigurnosti u tom gradu u izvjesnoj mjeri narušena, no da Split nije ni manje ni više siguran od hrvatskog prosjeka te da splitska policija u borbi s kriminalitetom droga bilježi vrlo značajne rezultate.

“Percepcija o sigurnosti u izvjesnoj je mjeri narušena, no činjenica je, a to pokazuju svi relevantni podaci, da je Split ni manje ni više siguran od hrvatskog prosjeka”, rekao je Božinović nakon radnog sastanka s kolegijem splitsko-dalmatinske Policijske uprave na kojem je bilo riječi i o prošlotjednom trostrukom ubojstvu u središtu grada.

Ustvrdio je da je policija u tom slučaju djelovala vrlo profesionalno – za tri sata otkrila je osobu koju se dovodilo u vezu sa počinjenjem, a potom je uslijedilo kriminalističko istraživanje koje je rezultiralo kaznenom prijavom.

Policijski službenici su vrlo brzo izašli na teren, poduzeli su sve mjere iz svoje nadležnosti i riješili taj slučaj tako da se već vodi sudski postupak, rekao je Božinović i dodao kako su oni imali i imaju podršku ministarstva i ravnateljstva policije posebice kad je riječ o borbi protiv kriminaliteta povezanog s drogama.

Istaknuo je da Split u borbi s kriminalitetom droga bilježi vrlo značajne rezultate, pa je tako samo prošle godine bilo više od 1800 zapljena droge, a 180 kaznenih prijava upućene su u daljnji postupak.



Bivši ministar unutarnjih poslova i saborski zastupnik SDP-a Ranko Ostojić, rođen u Splitu, osvrnuo se na izjavu ministra Božinovića kako je ”Split nije ni manje ni vise siguran grad od hrvatskog prosjeka” uz slikovit emoji.

Želi li time Ostojić kazati kako Split nije siguran grad kako tvrdi ministar Božinović?

Facebook Comments

Loading...
DIJELI