Kolinda će iskoristiti pravo na plaću, a tražit će i ured od države

Boris Kovacev/Cropix

Predsjednica na odlasku, Kolinda Grabar Kitarović novinarima je otkrila da će nakon isteka predsjedničkog mandata iskoristiti šest mjeseci pune i šest mjeseci polovične place.

‘Cesto me pitate za ured, ja sam mislila da ga neću uzeti, ali sada nekako razmišljam da mi treba baza iz koje ću raditi’, rekla je novinarima.

Pravo na ured, predsjednica ima pet godina. Zastupnik Grmoja je komentirao kako ima smisla to da Kolinda dobije ured na pet godina kako bi i dalje promovirala Hrvatsku, ali da nema smisla da neki dobivaju ured doživotno. Tom izjavom se, navodno, referirao na bivšeg predsjednika države, Stjepana Mesića.

Uz ured, predsjednica ima pravo na dva državna službenika, vozača, vozilo, ali i na osiguranje koje može koristiti trajno.

‘Ono sto ću nastaviti raditi je brendiranje države, promicanje naših interesa, rješavanje pitanja zlostavljanja i slicno’, rekla je.



Sa službenim zahtjevom se još nije obratila Ministarstvu državne imovine, a kada zahtjev zaprime, kažu kako će postupiti u skladu sa zakonom.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI