KOLINDA ĆE POBIJEDITI NA IZBORIMA? Puhovski za Dnevno prognozirao njene šanse za pobjedu nad Milanovićem!

screenshot

Politički analitičar Žarko Puhovski prognozirao je za Dnevno da je  Kolinda Grabar-Kitarović najizglednija pobjednica ovih izbora.

Kolinda Grabar-Kitarović i Milan Bandić politički su partneri, a pokazalo se u zadnje vrijeme i dobri prijatelji. Osim što mu je pjevala na proslavi rođendana i poklonila personaliziranu tortu, aktualna predsjednica poručuje, kao u inat svima koji su ostali zgroženi tim potezom da bi mu, ako bude osuđen u nekoj od afera, nosila i kolače u zatvor. Dobar dio javnosti ostao je zatečen tom izjavom, zapravo, malo tko je to ispratio s odobravanjem. Ipak, s pravom se možemo zapitati koliko su te izjave naštetile Kolindi Grabar-Kitarović, pogotovo kad uzmemo u obzir da je upravo predala oko 230 tisuća potpisa za predsjedničku kandidaturu. Njena popularnost kao da ne jenajva, a na tragu takvog razmišljanja je i politički analitičar Žarko Puhovski koji nam je rekao da je Kolinda Grabar-Kitarović i dalje favorit u ovoj predsjedničkoj utrci.

“Ja još od svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji govorim da je najizglednije da će Kolinda Grabar-Kitarović pobijediti na nadolazećim izborima. Treba nadodati da u to vjerujem ipak manje nego prije godinu dana jer je određeni dio članstva i organizacije HDZ-a nastoji sabotirati. Za nju je navažnija stvar da uđe u drugi krug. Ukoliko uđe u drugi krug, ona će najvjerojatnije pobijediti. Izgledno je da će u drugom krugu s njom biti Milanović, ali ona je favorit javnosti u svakoj kombinaciji. Desna strana biračkog tijela, ipak je veća od lijeve. Ne može se reći da će sigurno pobijediti, ali može se reći da je favorit”, zaključuje Puhovski.

Puhovski je još ranije poručio za tportal kako Kolinda Grabar-Kitarović neće doživjeti političku giljotinu i da će se sve ovo za nju dobro završiti. Treba istaknuti i njegov drugi dio komentara u kojem tvrdi da se iz predsjedničine izjave može iščitati pritisak na pravosuđe. Uvjeren da se predsjednica nije šalila, kao što to tvrdi Plenković, Puhovski kaže: “U oko bode i drugi dio predsjedničine izjave: ‘Nosit ću Bandiću kolače u zatvor ako ga osude. Ali vjerujem da se to neće dogoditi.’ Ovaj nastavak ‘vjerujem da se to neće dogoditi’ Puhovski smatra očitim pritiskom na pravosuđe.

“Tu uopće nema spora. Kad vi to kažete, to je teoretski pritisak na pravosuđe, a kada to kaže predsjednica RH, onda je to praktički pritisak’, smatra Puhovski. ‘Ona polazi od pretpostavke da pravosuđe ne funkcionira po načelima pravednosti, pa je moguće da netko tko je u pravu bude u zatvoru”, naglašava Puhovski.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI