KOLINDA IMA SAMO JEDNU PREPREKU DO POBJEDE! HDZ-ovci oduševljeni: Ovo je prvi državnički nastup

Boris Kovacev/Cropix

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović napokon je odradila dobar posao, njen intervju na N1 televiziji mnogi su ocijenili kao prvi ozbiljan potez i uvertiru u kvalitetnu kampanju, u kojoj bi za sobom mogla ostaviti jaku konkurenciju. Ponijela se državnički i jasno bez uvijanja odgovorila na sva pitanja, digla se na razinu iznad svojih protukandidata i zaista nastupila onako kako se to očekuje od nekoga tko već predsjeda državom, ipak, dio analitičara drži da bi šefica države u kampanji mogla imati jedan problem, koji nije nepremostiv.

Riječ je naravno o bitci za drugi krug. Uđe li u njega, ona izbore definitivno dobiva, no borba u prvom krugu biti će kompleksna i naporna, svjesni su toga i u njenom timu, u kojem se pomno analiziraju rezultati anketa prema kojima bi Grabar-Kitarović osvaja 34,5 posto potpore, dok Zoran Milanović stoji na 24,9 posto, a Škoro na 18,3 posto.

Brojke predsjednici doista daju prednost no, problem je u tome što su one prividne, jer premda najbolje stoji, popularnost joj je u padu, a oko nje se nagomilalo mnoštvo onih koji joj stvaraju probleme te je svjesno, ili ne guraju u afere s kojima nema doticaja.

Primjer toga jest istup njene firzerke Renate Vinšek koja se obrušila na Škorinu suprugu, nanoseći zapravo pritome štetu samoj predsjednici. Predsjednica, uvjereni su u njenom timu ima potporu dijela HDZ-a i dijela birača s desnice, no njen problem je Plenković koji joj odvlači dio glasova s desnice.

Milanović je na ljevici osamljen, dok su na drugoj strani dva konzervativna birača, Grabar-Kitarović na dobrom je putu, ali taj put neće biti popločan ružama.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI