Kolinda javi se, novorođene bebe u Hrvatskoj ne mogu bez tebe!

Patrik Macek/PIXSELL

I prošle godine Kolinda je Novu godinu dočekala na privatnom novogodišnjem partiju u SAD-u, daleko od svoje Hrvatske, i to u trenutcima kada još nije bila formirana hrvatska Vlada. Kao ni tada, tako ni ove godine hrvatska javnost ne može saznati s kim je to naša predsjednica dočekala Novu godinu, Inače, sve oko dočeka ove a i prošle nove godine je obavijeno velom tajni, baš kao i u slučaju proslave predsjedničina famoznog rođendana u fantomskoj režiji Zdravka Mamića

Mala Jana iz Nove Gradiške prva je beba u Hrvatskoj rođena 1. siječnja 2017. godine, točno tri sekunde iza ponoći. Ova radosna novogodišnja vijest koja je najviše obradovala Janine roditelje, majku Anu i tatu Marka Brčića, ali i dežurni tim novogradiškog rodilišta, podsjetio nas je na one nove godine u Lijepoj Našoj kada je prvi predsjednik RH dr. Franjo Tuđman u novogodišnjoj noći obilazio dežurne službe i radilišta i kao hrvatski poglavar blagoslovio prvu rođenu bebu koja je na svijet došla u novogodišnjoj noći. Poslije Tuđmana i Mesić i Josipović na staru i novu godinu imali su službeni protokol obilaska dežurnih službi, a kasnije i pozdrava vojnicima u misijama u stranim zemljama. Inače, tradiciju da predsjednici slave Novu godinu s “narodom” uveo je predsjednik Franjo Tuđman, a Stjepan Mesić preuzeo je tu praksu te uveo novu da se putem videolinka čestita Nova godina hrvatskim vojnicima u međunarodnim mirovnim operacijama.

Josipović je također svake godine obilazio dežurne službe, a nekada i u društvu predsjednika Vlade, te se javljao vojnicima u stranim misijama putem videolinka. No, od 2016. godine otkako na Pantovčaku stoluje predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović, ukinuta je ta praksa da čelnici države, kako je to lijepo zamislio i realizirao prvi hrvatski predsjednik dr. Tuđman, Novu godinu ‘slave s narodom’. I ne samo da je predsjednica Kolinda prekinula tu divnu praksu predsjednika Tuđmana u kojeg se tolike zaklinje, da se Nova godina dočekuje s narodom, nego je i prva predsjednica RH, koja već drugu godinu otkako je šefica države, Novu godinu dočekuje u SAD-u. Naime, i prije godinu dana Kolinda je Novu godinu dočekala u SAD-u, daleko od svoje Hrvatske, i to u trenutcima kada još nije bila formirana hrvatska Vlada. Kao ni tada, tako ni ove godine hrvatska javnost ne može saznati s kim je to naša predsjednica dočekala Novu godinu.

Inače, sve oko dočeka ove kao i prošle nove godine je obavijeno velom tajni, baš kao i u slučaju proslave njezina famoznog rođendana u fantomskoj režiji Zdravka Mamića. Bilo bi zanimljivo saznati tko to još od predsjdenika i šefova europskih zemalja nove godine, i to dva puta za redom dočekuje u inozemstvu, daleko od svoje domovine, i to ‘poskrivečki’, kako to radi naša predsjednica. Podsjetimo, kao predsjednički kandidat, Kolinda Grabar Kitarović čekala je Novu godinu u Savskoj ulici, ispod šatora, s braniteljima, pod svjetlima reflektora i TV kamerama. Licemjeri su, kako ih definira jezik, oni koji se predstavljaju kao dobri i ispravni, oni koji prikrivaju svoju pravu prirodu hineći osjećaje i stavove koji nisu njihovi. Ova definicija licemjera nema nikakve veze s našom predsjednicom.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI