Kolinda: Razgovarala bih i sa živim vragom da pomognem obiteljima nestalih

Foto: Nikolina Vukovic Stipanicev / CROPIX

Kolinda Grabar-Kitarović u nedjelju je posjetila članove vinkovačkog Udruženja roditelja poginulih branitelja te razgovarala o problemima koji tište ovu stariju populaciju stradalnika Domovinskog rata, ali i o problematici nestalih branitelja i civila općenito.

“Obitelji stare, roditelji umiru, a bolne se rane ne zatvaraju”, istaknula je predsjednica govoreći o nestalima, dodajući kako bi učinila ama baš sve da im pomogne. “Kako je rekao vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, i sa živim vragom bih razgovarala kako bih pomogla koliko god mogu”.

Naglasila je potrebu pritiska na svim razinama, od međunarodnih humanitarnih udruga do europskih, američkih, ruskih i drugih dužnosnika, jer “pitanje nestalih je bolno pitanje koje je, iz humanitarnog pitanja, nažalost preraslo ono u političko.”

Predsjednica Udruženja roditelja poginulih branitelja grada Vinkovaca Mara Bartulović upoznala je predsjednicu s radom udruge, osnovane 1993. godine, koja okuplja još 50-tak roditelja poginuli branitelja, posebno istaknuvši činjenicu da su u Domovinskom ratu poginula 243 hrvatska branitelja iz Vinkovaca.

“Politika mora odraditi pitanje nestalih, nema više čekanja”, poručila je Bartulović nakon sastanka s predsjednicom, zahvalivši joj na podršci i naporima u rješavanju problematike nestalih branitelja i civila.



Uprava za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja pokušava saznati sudbinu još 1892 osobe nestale u Domovinskom ratu. Na području bivše Jugoslavije traga se za 11.000 nestalih u ratovima 90-ih.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI