KOLINDA SVJETSKA PROMOTORICA CJEPIVA! Sve predsjedničine organizacije: Frapirati će vas što radi zadnjih godinu dana

Photo: Robert Anic/PIXSELL

Bivša predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović nakon što je prošle godine otišla s Pantovčaka voljom većine građana i prepustila mjesto Zoranu Milanoviću ni najmanje ne miruje u potrazi za novim izazovima pa iako nije više toliko medijski eksponirana kao u vrijeme predsjedničkog mandata.

No mediji ipak s vremena na vrijeme saznaju nešto novo vezano uz Kolindu ili to ona sama objavi.

Tako se nedavno se saznalo za predsjedničinu novu karijeru na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa, a prije toga u medije je dospio podatak o članstvu u Međunarodnom olimpijskom odboru u kojega je Grabar-Kitarović ušla lani u srpnu, dok je ujedno postala i članica Vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora.

Osim ovih u medijima prisutnih i znanih organizacija kojima je pristupila, predsjednica koja intenzivno volontira na Banovini, posljednjih godinu dana svoju biografiju puni različitim članstvima u nizu međunarodnih organizacija poput primjerice Atlantskog vijeća sa sjedištem u Washingtonu. Inače, treba napomenuti kako je Atlansko vijeće glavni zagovaratelj inicijative Tri mora za koju se bivša predsjednica tokom mandata intenzivno zalagala. Osim toga, Grabar-Kitarović članica je organizacije Friends of Europe čije je središte u Bruxellesu. Uz nju, u ovoj organizaciji djeluje i bivši šef Europske komisije Jean Claude Juncker, dok je s Carlom Bildtom članica Trilateralne komisje.

Malo je poznato da je lani postala članica Svjetskog investicijskog foruma poslovnih anđela, ali i da je postala ambasadorica za promoviranje cijepljenja preko neprofitne organizacije Women Political Leaders. A na popisu organizacija spominje se i azerbajdžanska nepolitična organizacija Nizami Ganjavi International Center.



 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI