KOLINDA U GRČEVITOM STRAHU: To joj je najveća prepreka za pobjedu! Nema šanse da sad pristane

facebook

Taktika predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović za dobivanje još jednog mandata sve je neobičnija, pa se stoga odlučila za svojevrsni presedan. Naime, zbog obveza u kampanji odbila je sudjelovanje u predizbornom sučeljavanju kojega je namjeravala organizirati RTL televizij.

– Prvi je na naš poziv odgovorio kandidat Mislav Kolakušić koji je putem svoje Facebook stranice poručio kako će se pozivu odazvati te pritom odlučio potaknuti svoje protukandidate da učine isto. Ipak, RTL-u je danas iz stožera Kolinde Grabar-Kitarović odgovoreno kako aktualna predsjednica ne može doći na sučeljavanje zbog obveza u kampanji, odnosno činjenice da je u vrijeme ponuđenog termina organiziran njezin završni skup, navodi RTL u svojem obraćanju javnosti, a osim toga dodaju i odgovor iz stožera predsjedničkog kandidata Zorana Milanovića i Miroslava Škore.

– Iz Stožera Zorana Milanovića za RTL su odgovorili kako se on ‘već mjesecima javno zalaže za debatu predsjedničkih kandidata, da je ona već trebala biti održana, da je potrebna i važna, ali samo debata u kojoj će predsjednica sudjelovati kao kandidatkinja na izborima’. Sličan odgovor stiže i iz stožera Miroslava Škore. Podsjećaju kako su za sučeljavanje bili otvoreni, no samo ako budu prisutni svi pozvani kandidati. Budući da se nisu odazvali kandidati najjačih stranaka, iz Škorinog stožera poručuju kako za njih sučeljavanje, ako nije u punom sastavu, nema smisla- zaključuje RTL. Sličan scenarij doživjeli su i na N1 televiziji.

– N1 je za ove predsjedničke izbore odlučio dati priliku predsjedničkim kandidatima da, u različitim formatima, predstave sebe i programe u našem programu. Sudjelovanje u našoj debati, koja se snima u petak poslijepodne, odmah je potvrdio Mislav Kolakušić.  Iz stožera aktualne predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović urednici TNT-a Nataši Božić odgovorili su da neće doći zbog obveza u kampanji zbog kojih im ne odgovara termin naše debate. I dalje čekamo odgovore iz stožera Miroslava Škore. Škoro, kao i Zoran Milanović, su dosad više puta govorili da ne bježe od sučeljavanja. Iz stožera Zorana Milanovića javljaju kako se “predsjednički kandidat Zoran Milanović već mjesecima javno i jasno zalaže za debatu predsjedničkih kandidata. Smatra da je debatu već trebalo održati, da je potrebna i važna, ali samo debata u kojoj će sudjelovati predsjednica države koja je kandidatkinja na izborima-naveli su na televiziji N1. Inače, u timu predsjednice Grabar-Kitarović tvrde da bi joj u prvom krugu sučeljavanja naštetila te da je dobro da se iz njih povukla. ”Ta debata svela bi se isključivo na to da se predsjednica od mora braniti, njoj to trenutno nije u interesu i to bi joj definitivno naškodilo, u drugom krugu predsjedničkih izbora situacija će biti nešto drugačija jer će se vrlo vjerojatno sučeljavati samo sa Milanovićem, a za to smo spremni. Milanović će isto kao i u kampanji protiv Plenkovića ponijeti agresivno, a mi  ćemo to okrenuti u svoju korist”, poručuju iz predsjedničina tima.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI