KOLINDA U HUMANITARNOJ AKCIJI: Petrinjskom odbojkaškom klubu donirala je sredstva za mlade sportaše i sportašice

Bivša predsjednica Republike, a danas aktualna članica Međunarodnog olimpijskog odbora Kolinda Grabar Kitarović s Mariom Musom, novoizabranim članom Izvršnog odbora Udruženja europskih lutrija (The European Lotteries – EL), posjetila je Petrinju i oduševila mlade sportaše i sportašice.

Povod okupljanja bio je poziv Odbojkaškog kluba “Petrinja” i zaprimljena donacija vrijedna 5000 eura koja je Klubu dodijeljena upravo na prijedlog Kolinde Grabar Kitarović, počasne gošće virtualnog događanja na kojem su sudjelovale nacionalne lutrije s područja Europe i šire. Tom prilikom, Grabar Kitarović podržala je i istaknula važnost doprinosa lutrija koje generiraju potrebna sredstva priređivanjem igara na sreću i u proračune svojih država uplaćuju više od ukupno 30 milijardi eura, što je 20 posto proračuna Europske komisije.

“U trenutku kada svi zajedno polako izlazimo iz ovog stresnog razdoblja, sport dobiva veću važnost nego ikada, posebice kada je riječ o djeci i mladima. Zahvaljujući inicijativi Hrvatske Lutrije, imala sam priliku i sama dati svoj doprinos odabirom korisnika donacije koju je osiguralo Udruženje europskih lutrija. Danas kada vidim sretna i nasmijana lica djevojčica i djevojaka koje u Odbojkaškom klubu brojčano znatno nadmašuju dječake, posebno sam ponosna na svoj odabir“, dodala je Grabar Kitarović.

Svoje je zadovoljstvo izrazio i gospodin Mario Musa te poručio:

“U financiranju lokalnog sporta, važnu ulogu ima društvena odgovornost kompanija, a osobito nacionalnih lutrija koje generiraju potrebna sredstva priređivanjem igara na sreću. Drago mi je da je donacija došla upravo mladim odbojkašicama i odbojkašima iz Petrinje, kojoj nakon stradanja u potresu treba pomoć i vjetar u leđa.”



Odbojkaški klub “Petrinja” uspješno djeluje od osnutka 2007. godine u sedam dobnih kategorija i okuplja stotinjak članova. Predsjednik kluba Mirko Đukić i tajnica Anabela Kunert te predsjednik Petrinjskog sportskog saveza Marko Badrić zahvalili su i naglasili da im donacija u ovom trenutka neizmjerno puno znači.

“Iza vrlo teške godine za sve nas, posebice nakon potresa zbog kojeg u gradu više ne postoji niti jedna upotrebljiva sportska dvorana, bili smo primorani trenirati u dvoranama u okolici Petrinje. Ovu vrijednu donaciju utrošiti ćemo dijelom na nabavku vozila za prijevoz djece, a dijelom za kupnju sportske opreme članovima i rekvizita za organizaciju treninga i natjecanja. Još jednom, od srca, zahvaljujemo na prepoznavanju potreba našeg kluba koji u ovim teškim okolnostima, našim članovima, našoj djeci, pruža sretnije trenutke“, poručio je predsjednik kluba.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI