Kolona ispred Zagreba 3 km, a za vikend u glavnom gradu – kolaps

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL/Ilustracija

U Zagrebu se za vikend očekuje posebna regulacija prometa zbog niza događanja

Zbog pojačanog prometa na autocesti A2 Zagreb-Macelj, u zoni radova između čvorova Zaprešić i Jankomir, u smjeru Zagreba, kolona je oko tri kilometra, izvijestio je u petak ujutro Hrvatski auto-klub (HAK).

Na većini cesta vozi se uz povoljne vremenske uvjete i bez posebnih ograničenja. Na cestama gdje su u tijeku radovi mogući su zastoji i vožnja u koloni. Pojačan je promet na gradskim cestama i obilaznicama.

Do 14. srpnja na dionici državne ceste DC1 u Kninu, zbog sanacije mostova Bulin 1 i Bulin 2, vozi se naizmjence, jednim trakom, a zabranjen je promet vozilima čija ukupna masa prelazi 5 tona. Obilazak za autobuse: Knin-DC33-Vrbnik-ŽC6056-Oklaj-ŽC6055-DC59-Očestovo-DC1, a za teretna vozila: Knin-DC33-Drniš-Tromilja-DC56-Skradin-Bribirske Mostine-DC59 Kistanje-Očestovo-DC1.
Na riječkoj obilaznici od 9 do 9,15 i od 20 do 20,15 sati bit će zatvoren izlazak na čvoru Rujevica, zbog miniranja.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.



Posebna regulacija prometa u Zagrebu za vikend

U petak i subotu Zagreb ugošćuje utrku INA Delta Rally zbog koje će vrijediti posebna regulacija prometa, upozorila je zagrebačka policija. Utrka će se održati na prometnicama na Bundeku, Sesvetama, Drugom Selu, ali i na Sljemenskoj cesti i cesti od Kašine prema Mariji Bistrici.

Centar Zagreba u subotu zatvara i Zagreb Pride

Trasa kretanja kolone pješaka je:
Rooseveltov trg – Trg maršala Tita (zapadni kolnik) – Frankopanska – Ilica – Trg bana Josipa Jelačića – Draškovićeva – Šoštarićeva – Langov trg – Ribnjak – Park Ribnjak.

Za vrijeme kretanja kolone pješaka za sav promet se zatvaraju navedene ulice i trgovi u subotu, 10. lipnja od 15.30 do 17.30 sati.
Tramvajski promet na trasi kretanja se obustavlja i preusmjerava, a odvijat će se prema organizaciji ZET-a.
Promet će na navedenom potezu biti u potpunosti zatvoren, a na prilaznim pravcima otežan.
Vozačima se preporučuje da u vrijeme zatvaranja prometa izbjegavaju prolazak kroz uži centar grada.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI