KOMŠIĆ O RASPRAVI OKO IZMJENE IZBORNOG ZAKONA: ‘Tu imate otvorenog fašizma poput Orbana ili vulgarnog fašizma Zorana Milanovića’

Foto: Ante Cizmic/Cropix

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić u subotu je, nakon sjednice glavnog odbora Demokratske fronte komentirao je izmjene izbornog zakona te je naglasio kako prijedlog visokog predstavnika Christiana Schmidta ide u susret zahtjevima iz Hrvatske te je naglasio kako predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović zagovara “vulgarni fašizam”.

Sjednica DF-a održana je u Sarajevu, a Komšić se osvrnuo i na stanje Bošnjaka u BiH. Oko izmjena izbornog zakona dodao je kako su u “pozadini svega zagovornici politike koji glavni problem na europskom kontinentu vide u muslimanima”.

Ured visokog predstavnika “otvaranjem rasprave o izmjenama izbornog zakona zapravo izlazi u susret zahtjevima iz Hrvatske”, kazao je.

“Sve vodi dubljim etničkim podjelama”, istaknuo je te dodaje kako u tome vidi antiislamski motiv.

“Europski muslimani postali su ekvivalent Židova iz razdoblja kada se njih progonilo na europskom kontinentu, a Bošnjaci su poseban problem jer čak imaju svoju državu”, kazao je.



“Tu imate otvorenog fašizma poput Orbana koji govori o kršćanskoj Europi, stidljivog koji nam se pokušava nametnuti kroz instituciju OHR-a, do vulgarnog fašizma Zorana Milanovića”, nastavio je.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI