KOMŠIĆ REAGIRAO KAO NIKADA DOSAD! ‘BILO BI DOBRO DA SE HRVATSKI ZASTUPNICI PRESTANU BRUKATI, to je poruka koju Zagreb treba primiti na znanje’

Foto: Denis Kapetanovic/PIXSELL

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić oglasio se u povodu odbijanja amandmana hrvatskih zastupnika u Europskom parlamentu, koji su uloženi na tekst rezolucije o BiH.

“Amandmani koji se odnose na takozvanu konstitutivnost naroda odbačeni su većinom glasova u Europskom parlamentu. To je bilo i očekivano s obzirom na činjenicu da to navodno legitimno predstavljanje konstitutivnih naroda nema nikakvo uporište u presudama Europskog suda za ljudska prava. Štoviše izričito se nalaže da se taj princip odbaci.

Nekada je to u Bosni i Hercegovini bilo teško i reći. Odmah vas napadnu. Danas Europski parlament se jasno izjasnio o tome pitanju. Mogu reći da sam zadovoljan. To je poruka koju Zagreb treba dobro primiti na znanje, jer sada je jasno da etnički koncept koji forsiraju u Bosni i Hercegovini, nije prihvatljiv za EU.

Očekujem da danas Rezolucija o BiH bude usvojena. Bilo bi dobro da se hrvatski zastupnici u Europskom parlamentu prestanu brukati, i da malo više čitaju presude Europskog suda za ljudska prava, Mišljenje Europske komisije o kandidatskom statusu BiH za članstvo u EU i ostale relevantne dokumente”, izjavio je Komšić, prenosi Oslobođenje.

 



Facebook Comments

Loading...
DIJELI