KOMUNIKACIJSKI STRUČNJAK O PADU DRUŠTVENIH MREŽA: ‘Moguće je zaključiti da se ne radi o grešci na serverima’

ilustracija

Facebook, Instagram, WhatsApp i Messenger, dvije društvene mreže i dvije aplikacije za dopisivanje pale su u ponedjeljak poslijepodne  i izazvale potpuni kaos.

Njihovim padom zahvaćeni su deseci milijuna korisnika u svijetu.

“Facebook, Instagram, WhatsApp i Messenger, svi servisi u vlasništvu Marka Zuckerberga odnosno u sastavu Facebook grupe trenutačno ne rade”, rekao je Petar Tanta, komunikacijski stručnjak i direktor CTA komunikacija, piše Večernji.hr.


Povremeni ispadi globalnih internetskih servisa nisu novost, ali Tanta ističe da je ovaj put slučaj nešto drugačiji.

Korisnici diljem svijeta ne mogu pristupiti popularnim društvenim mrežama Facebooku, Instagramu, WhatsAppu i Messengeru, a komunikacijski stručnjak Petar Tanta smatra kako je indikativno da je sve palo odjednom, a ne pojedinačno i po regijama.



“Moguće je zaključiti da se ne radi o grešci na serverima budući su oni odvojeni i raspoređeni za pojedine servise kao i s obzirom na regije. Rano je govoriti o čemu se radi, vrijeme oporavka će puno toga reći o opsegu problema koji je doveo do svjetskog pada Facebooka i njegovih servisa. Facebook ima snažne i dobro razrađene protokole za oporavak, i vjerojatno niz scenarija u slučaju raznih napada i kvarova.  No, ponavljam, ovoga puta indikativno je da je sve palo odjednom, a ne pojedinačno i po regijama”, poručuje Tanta.

“Ostali servisi poput Vibera, Signala i Telegrama nisu pali, a društvena mreža Twitter, trenutačno služi kao izvor informacija i nagađanja oko pada Facebookovih servisa” rekao je Petar Tanta, komunikacijski stručnjak i direktor CTA komunikacija.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI