KONAČNO SMO I TO OD NEKOG ČULI: Slučaj ‘Three Monkeys’ je passé, javnost bi bila kritičnija da nije riječ o HDZ-u’

Photo: Dubravka Petric/PIXSELL

Ivan Anušić, potpredsjednik HDZ-a Osječko-baranjske županije i kandidat za župana na lokalnim izborima, za N1 je istaknuo da Hrvatskoj treba vlastita proizvodnja i da kao zemlja možemo biti u potpunosti samodostatni.

Najavljeno blago popuštanje mjera od 1. ožujka ga je razveselilo. “Lijepo je vrijeme, dolazi proljeće, sve što se događa daje nam nadu da ćemo početi živjeti normalno”, rekao je Anušić. Nakon toga se osvrnuo na vođenje koronakrize, te kaže kako se vode iskustvom kojeg nisu imali te da moramo biti svjesni da se velik dio mora improvizirati.

“Dan danas nijedan stožer u svijetu ne može neke stvari reći sa sigurnošću. U danim okolnostima, Stožer je donosio kvalitetne odluke. Možemo se baviti politikanstvom, ali nema mjesta za ozbiljnu kritiku. U Stožeru sjede ljudi koji se prvi put susreću s time, u Stožeru sjede ljudi, a ne politika i odluke donose liječnici”, prokomentirao je.

Prednosti vlastite proizvodnje

Anušić je rekao kako moramo početi proizvoditi i postati samodostatni navodeći kako ne smijemo ostati bez proizvodnje šećera u potpunosti. “Šećerna repa postala je neprofitabilna, a politika EU-a je dovela do toga da smo od tri šećerane ostali na jednoj. Radnici su zbrinuti na način da su premješteni u neki drugi sustav. Nažalost, sa šećeranom nismo uspjeli napraviti što i s Meggleom.”

“Moramo se okretati svojoj proizvodnji. Vidite i koliko je bitno imati svoju proizvodnju cjepiva. Cjepiva namijenjena europskom tržištu završila su na američkom u Izraelu, kod jakih svjetskih sila. Vidjela se sva slabost, ostali smo na kraju reda”, rekao je Anušić.



Nadalje, Anušić je kazao kako imamo dovoljno znanja i kvalitete te da možemo bolje organizirati proizvodnju hrane, cjepiva, radne snage, industriju…

“Three monkeys su  passé, trebali bismo se okrenuti ozbiljnijim temama”

Tema o riječkom kafiću “Three Monkeys”, koji danima ne silazi s dnevnog reda, je potrošena, smatra Anušić.

“Nije ni trebala završiti na tako visokoj nacionalnoj razini. Gospodin je sigurno to rekao u afektu, ali je pogriješio”, kaže i dodaje kako vjeruje da bi javnost bila kritičnija da nije riječ o HDZ-u. Također misli kako je to nebitna stvar u ovome trenutku kada državu zahvaćaju veći problemi.

Ponovio je da je izjava vlasnika kafića koji je zabranio ulaz HDZ-ovcima u javnom prostoru trebala naići na kritiku, na koju nije naišla.

“Tema je passé, trebali bismo se okrenuti ozbiljnijim temama”, rekao je.

O lokalnim izborima

Prokomentirao je i utrku za Primorsko-goransku županiju i činjenicu da je Oleg Butković odbio kandidaturu za tamošnjeg župana pa HDZ šalje Cappellija.

“Butković je odličan ministar i njegovim odlaskom na mjesto župana više ne bi bio ministar u Vladi. Gari Cappelli ide u utrku za župana, vjerujem da će napraviti odličan rezultat tamo. Vjerujem da je županija spremna napraviti promjenu”, rekao je.

“Kao stranka smo konsolidirani u Osječko-baranjskoj županiji. Ankete nam daju ozbiljnu prednost”, rekao je Anušič, koji je tamo HDZ-ov kandidat za župana.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI