KONČAR PRVI PUT U POVIJESTI DOBIO VELIK POSAO U JAPANU: Radit će tri generatora za dvije hidroelektrane

Društvo KONČAR – Generatori i motori (GIM) nakon pregovora koji su trajali dvije godine, dobio je veliki posao u Japanu po prvi put u svojoj povijesti.

Tako će za japanskog naručitelja izvršiti projektiranje, proizvodnju i nadzor pri montaži tri generatora za dvije različite male hidroelektrane (MHE).

“Prva faza projekta bit će završena uspješnim puštanjem u pogon sinkronog generatora nominalne snage 5,2 MVA (240 min-1) na maloj hidroelektrani Shin Sakagami, dok će druga faza projekta biti gotova kad se u pogon pusti sinkroni generator nominalne snage 5,2 MVA (240 min-1) i asinkroni generator nominalne snage 0,546 MW (366 min-1) na MHE Shin Utsubo”, ističu iz Končar grupe.


Naime, ovaj je ugovor rezultat uspješne sinergije između GIM-a i austrijskog izvođača turbina koji će u sljedeće tri godine pokušati dokazati i opravdati dobiveno povjerenje japanskih konzultanata.

Ovo je prvi put da su se japanski investitori odlučili za ponuđača generatora iz Europe pa GIM ovdje ne predstavlja samo sebe, već kao pionir otvara tržište i drugim proizvođačima s europskog tržišta.O tome koliko tvrtka ulaže u nova tržišta govori činjenica da je čak i u vrijeme krize koja je zahvatila cijeli svijet ugovoreno sedam posto veći opseg novih poslova nego u 2019. godini.

Prošli mjesec tvrtka je sklopila ugovor vrijedan 57,2 milijuna kuna s Matom Rimcom.

Riječ je o izgradnji TS 110/20 kV Rimac Kampus, izmještanju postojećeg 110 kV dalekovoda Rakitje – Tumbri 3 i izgradnji novog priključnog zračno kabelskog voda 110 kV po sistemu “ključ u ruke”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI