KONTROLA ZRAČNE PLOVIDBE REAGIRALA NA PROSVJED ZAPOSLENIKA: ‘To je manipulativni pokušaj spašavanja Rakocijevog radnom mjesta’

Foto: Pixabay

Iz Hrvatske kontrole zračne plovidbe (HKZP) komentirali su prosvjed kontrolora letenja u organizaciji sindikata u kojem je sudjelovalo pedesetak zaposlenika.

Tvrde kako je riječ o “nepotrebnom i manipulativnom pokušaju pritiska na menadžment” koji predvodi predsjednik Sindikata kontrolora letenja Krešimir Rakoci.

“Isključivi cilj tih medijskih pritisaka je pokušaj spašavanja radnog mjesta predsjednika sindikata, Krešimira Rakocija, koji zbog svojih partikularnih interesa manipulira članovima sindikata, ostalim kolegama i hrvatskom javnošću, namjerno iskrivljujući činjenice i iznoseći neistinite i zlonamjerne konstrukcije, bez ikakvih dokaza”, priopćio je HKZP.

“Rakoci se pokušava prikazati žrtvom sindikalnog pregovaranja i na taj način manipulira kolegama, podiže tenzije u kompaniji i onemogućuje normalnu komunikaciju menadžmenta sa zaposlenicima”, tvrdi HKZP.

Navode kako je Rakoci u postupku otkazivanja ugovora o radu zbog niza povreda iz radnog odnosa koje je počinio u razdoblju od kolovoza 2020. godine do kolovoza 2021.



Tvrde i da je nesavjesnim i neodgovornim postupanjem prouzročio problem za kompletan sustav kontrole zračne plovidbe u Hrvatskoj.

“Njegov predmet je trenutno na sudu u postupku odlučivanja i HKZP će u potpunosti poštivati odluku suda koju očekujemo u skorom razdoblju”, stoji u priopćenju.

Također naglašavaju kako su unatoč padu prometa od 90 posto u prvim mjesecima koronakrize i gubitku 50 posto prihoda na godišnjoj razini osigurali redovne isplate svih primanja i svih prava zaposlenih kroz cijelo razdoblje. Pritom ističu i kako je značajan broj zaposlenika primao i preko 40.000 kuna neto.

Tvrde i kako je novi kolektivni ugovor HKZP-a usuglašen je i potpisan sa “reprezentativnim sindikatima” te da je na snazi do 30. rujna 2022. godine zbog čega prema njima nema razloga za bilo kakav oblik sindikalnog pritiska.

Priopćenje je to nakon što je pedesetak članova Hrvatskog strukovnog sindikata kontrolora letenja prosvjedovao je pred sjedištem Hrvatske kontrole zračne plovidbe, optužujući direktora Zračne plovidbe Vladu Bagarića za pritiske i zastrašivanje zaposlenika.

Uz pedesetak pristunih Rakoci tvrdi i kako je 194 zaposlenika potpisalo izjavu u kojoj se žale na direktorovo ponašanje.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI