KORLAET OTKRIO RAZLOG BRISANJA MURALA POSVEĆENOG GRADU HEROJU: Zbog svega se pobunili i zastupnici u Skupštini!

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Zamjenik gradonačelnika Zagreba Luka Korlaet pojasnio je u okolnosti brisanja murala na trafostanici posvećenih Domovinskom ratu na Savskom gaju, istaknuvši da ih je HEP, u čijem je vlasništvu trafostanica, prebojao jer su nacrtani bez njihove dozvole. To je podiglo veliku buru nezadovoljstva ne samo kod dijela građana nego i kod gradskih zastupnika.

“HEP se očitovao i rekao da nije izdao nikakvu dozvolu za crtanje murala na trafostanici na Savskom gaju”, istaknuo je Korlaet na sjednici zagrebačke Gradske skupštine objasnivši da je to razlog zbog kojeg su, nakon dojave građana, u HEP-u odlučili prebojali trafostanicu na kojoj je, među ostalim, bio i mural posvećen Vukovaru.

Istaknuo je da se na trafostanici donedavno nalazila dva murala. Jedan koji je bio “problematičan”, jer je bio posvećen osuđeniku za ratni zločin Slobodanu Praljku, i drugi koji je bio posvećen Vukovaru i nalazio se na tri strane trafostanice, čije su uklanjanje danas oštro osudili Hrvatski suverenisti.

“Pred sam pad Vukovara oni to uklanjaju, to je velika sramota. Sramota je za cijelu Hrvatsku da nekome smetaju hrvatski grb i Vukovar”, kazao je Josip Horvat prenosi Dnevnik.hr

“Nažalost, tako je. Nekome smeta, netko je to išao ukloniti mimo znanja mjesnog odbora”, dodao je Antun Petrić.



Korlaet je objasnio da je cijeli slučaj pokrenut nakon prijave građana zbog murala o Praljku, nakon čega je HEP reagirao odlučivši prebojati čitavu trafostanicu.

“Nakon dojave građana, HEP je reagirao i odlučio prebojati sve četiri strane trafostranice. Preostale tri strane na trafostanici nisu bile problematične, no nažalost, u režiji HEP-a je prebojano sve”, ustvrdio je Luka Korlaet.

Gradski zastupnik Mosta Marko Sladoljev je, zbog želje da se slučaj rasvijetli, zatražio stanku sjednice.

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI